avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac in situatia in care as dori sa ma mut intr.o localitate din vestul tarii si am un minor de 3 ani in ingrijire,rezultat dintr.o relatie de prietenie.Tatal vine la 2,3 saptamani cateva ore in ziua de duminica. Plateste lunar o suma,cam 15% din venit,fara alte contributii. Nu avem nimic de impartit,copilul este recunoscut. As vrea sa ma mut si vreau sa stiu ce demersuri trebuie sa fac pt a nu avea probleme. Nu am nicio hartie,decat una de la un proces de mediere unde nu ne.am inteles decat pt domiciliul copilului,sa fie la mine. In instanta nu s.a ajuns,niciunul din noi nedorind mai mult decat ce am stabilit.Si as
vrea sa mai stiu dak as avea sanse intr.un proces sa schimb numele minorului,cu al meu,tatal nefiind de acord cu asta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 13 Decembrie 2014
Investiti instanta cu o cerere de chemare in judecata prin care sa ia act de acordul incheiat. Cu privire la nume, nu puteti face nimic. Minorul va pastra numele tatalui indiferent daca va convine sau nu.
Ati vorbit cu tatal despre mutarea dvs, el se opune?
Daca nu se opune mutati-va linistita, nu aveti nevoie de nici o hartie.
si daca se opune, va puteti muta si va judecati la distanta.
Exact, care e parerea tatalui despre mutare? Copilul cu cine ar mai pierde contactul la mutare? I-ar fi greu, usor? Amici, familii cunoscute, rutina, gradinita, ce s-ar schimba?
Care e distanta fata de domiciliul tatalui? Acesta ar mai veni sa-l vada? Sau l-ati lasa un weekend la el, din cand in cand?
Multe intrebari. De mutat va mutati, dar ar fi pacat sa vedeti urmarile apoi, direct asupra copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor pump pump Buna ziua. Am un copil de 5ani dintr.o relatie de concubinaj. Minorul poarta numele tatalui. Doresc sa ma mut intr.un oras din vestul tarii(locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)