Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac in situatia in care as dori sa ma mut intr.o localitate din vestul tarii si am un minor de 3 ani in ingrijire,rezultat dintr.o relatie de prietenie.Tatal vine la 2,3 saptamani cateva ore in ziua de duminica. Plateste lunar o suma,cam 15% din venit,fara alte contributii. Nu avem nimic de impartit,copilul este recunoscut. As vrea sa ma mut si vreau sa stiu ce demersuri trebuie sa fac pt a nu avea probleme. Nu am nicio hartie,decat una de la un proces de mediere unde nu ne.am inteles decat pt domiciliul copilului,sa fie la mine. In instanta nu s.a ajuns,niciunul din noi nedorind mai mult decat ce am stabilit.Si as
vrea sa mai stiu dak as avea sanse intr.un proces sa schimb numele minorului,cu al meu,tatal nefiind de acord cu asta. Multumesc
Investiti instanta cu o cerere de chemare in judecata prin care sa ia act de acordul incheiat. Cu privire la nume, nu puteti face nimic. Minorul va pastra numele tatalui indiferent daca va convine sau nu.
Exact, care e parerea tatalui despre mutare? Copilul cu cine ar mai pierde contactul la mutare? I-ar fi greu, usor? Amici, familii cunoscute, rutina, gradinita, ce s-ar schimba?
Care e distanta fata de domiciliul tatalui? Acesta ar mai veni sa-l vada? Sau l-ati lasa un weekend la el, din cand in cand?
Multe intrebari. De mutat va mutati, dar ar fi pacat sa vedeti urmarile apoi, direct asupra copilului.