avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare domiciliu minor

Buna ziua. Am un copil de 5ani dintr.o relatie de concubinaj. Minorul poarta numele tatalui. Doresc sa ma mut intr.un oras din vestul tarii(locuiesc in bucuresti) si as dori sa stiu cum procedez,daca e necesar sa fac vreun demers legat de domiciliul minorului. Singurul act care il am, este de la un mediator care mentioneaza ca tatal este de acord cu domiciliul copilului la mine datat acum 2 ani. Si daca voi avea mereu nevoie de acordul lui de la distanta in legatura cu orice inscriere in vreo institutie de invatamant etc. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:22, 6 Mai 2016
Din moment ce ati stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti, va trebui sa cereti acordul tatalui cu privire la deciziile care il privesc pe minor. In ceea ce priveste domiciliul copilului, acesta este deja stabilit la dvs., insa va trebui sa ii aduceti la cunostiinta si tatalui faptul ca va mutati.
Buna seara,
Mutarea nu trebuie anuntata legal nimanui (cu exceptia politiei unde va veti face C.I.-ul).
Pe tatal copilului e normal sa-l anuntati ca sa stie si el.
Actul de la mediator e ... o hartie fara valoare juridica.
Nu e asa simplu. Tatal are program de legaturi personale? Il respecta?
Dacă puteți face un nou act la mediator sau la avocat amiabil este bine.

Dacă nu va înțelegeți trebuie deschis proces.
Se va face ancheta sociala la noul domiciliu.
Puteți aștepta să vă mutați dar sa fiți pregătită sa deschideți procesul.
Pana nu va mutați nu se poate face ancheta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor pump pump Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac in situatia in care as dori sa ma mut intr.o localitate din vestul tarii si am un minor de 3 ani in ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu mama dupa incredintarea minorului Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc o lamurile din partea dumneavoastra:prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat copilul minor in varsta de 6 ani,custodie comuna cu ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)