avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nume gresit in rechizitoriu- camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nume gresit in rechizitoriu- camera preliminara

Buna ziua am fost trimis in judecata dosar penal numele este gresit ce se va intimpla se reface rechizitoriul dupa cite stiu orice act oficial gresit este nul
Da, corect. Orice act care se refera la o persoana sau care contine numele dumneavoastra gresti este nul .
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru ingelegere.
vasiledela4 a scris:

Am dosar penal am primit acasa rechizitoriul si am fost anuntiat ca dosarul se afla la camera preliminara si ca pot face contestatie in 20 zile, cele 20 zile sunt lucratoare sau calendaristice?
Ce inseamna camera preliminara?
Daca in rechizitoriu numele este gresit ce sa fac?

:rtfm:Interventie moderator
V-am rugat sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca Regulamentul de postare ( pct.3.3. ).
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.
vasiledela4 a scris:

Dosarul se afla la camera preliminara ce inseamna ?
Contestatie rechizitoriu 20 zile calendaristice sau lucratoare ?
Daca ai recunoscut fapta si ai colaborat cu anchetatorii dupa noul cod penal poti primii cu suspendare daca paguba nu a fost recuperata?

Car3men a scris:

Termenele se calculeaza pe zile calendaristice.
Daca "ai recunoscut fapta" pedeapsa se poate reduce cu 1/3.
Modalitatea de executare a pedepsei se raporteaza la alti factori si nu se limiteaza la recunoasterea faptei.
eu.ro.lex a scris:

Da, corect. Orice act care se refera la o persoana sau care contine numele dumneavoastra gresti este nul .


Este o eroare materiala, cum sa se anuleze rechizitoriul?
In CPP se arata ca erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.
Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara sau primul termen de judecata? mezgageza mezgageza am un dosar penal.am primit rechizitoriul prin posta si acum vad pe portal ca am termen in 13 ianuarie...asta va fi termenul de camera preliminara? nu voi fi ... (vezi toată discuția)
Primul termen sau termen de camera preliminara mezgageza mezgageza am inteles ca la camera preliminara va fi citata si inculpatul (ceea ce s-a intamplat)....in acest termen va fi citata actul de sesizare sau in acest termen nu ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in acte ce produc efecte juridice realface realface cineva mi-a sustras ( cred ca de la scoala-secretariat) o copie de buletin si mi-a facut pensie. eu, nu am stiut si nici semnat vreodata asa ceva. ce pot face ? (vezi toată discuția)