avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar uitat de autoritati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar uitat de autoritati

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema urata de ceva vreme. Pe data de 1 August am fost retinut de catre Sectia 17 Politie Bucuresti pentru suspiciune de conducere fara a avea acest drept, am dat declaratie, mi-au suspendat permisul. Iar astazi, 12 Decembrie, eu inca nu am un raspuns si nici nu m-a sunat nimeni. Am aflat ca Dosarul meu a ajuns la Parchet abia la sfarsitul lunii trecute si a fost predat la Rutiera Bucuresti pe 1 Decembrie.
Eu sunt din provincie si nu ma pot deplasa mereu in capitala. Am sunat de foarte ulte ori si nu araspuns nimeni iar de putinele ori cand au raspuns au zis ca nu pot da informatii (de niciun fel) prin telefon si ca trebuie sa vin.
Mentionez ca, Pe 28 Iulie am fost oprit de politia Rutiera undeva la Bistrita nasaud, de 2 ori, m-au verificat in sistem, aparea ca as avea permisul suspendat dar au zis ca e o eroare, mi-au dat amenda si permisul inapoi. Dupa aceea la distanta de 2 saptamani, m-am trezit cu citatie de la Bistrita cum ca sunt suspectat de conducere fara permis. Am fost la Bistrita, am dat declaratie, dupa care am primit solutionarea: Trebuia sa primesc instiintare de la Politia Iasi cum ca mi-a fost suspendat permisul pentru viteza (radar) insa nu am primit acea instiintare, dar suspendarea a fost introdusa in sistem, drept pentru care eu comiteam o infractiune in necunostiinta de cauza. Biroul Rutier Bistrita Nasaud a confirmat ca sunt nevinovat.
Acum sunt in Bucuresti si urmeaza sa ma duc la Politia rutiera sa vad ce se intampla cu dosarul meu.
As vrea sa stiu care sunt drepturile mele de care ar trebui sa ma folosesc acum cand ma duc la ei sau cum trebuie sa procedez cel mai bine. In cat timp trebuiau sa ma sune? in cat timp trebuia sa primesc raspunsul de cand am dat declaratia? etc. Nici nu stiu ce sa mai zic...
As aprecia foarte mult un raspuns cat mai clar si mai bun. Va ultumesc.

Alte discuții în legătură

Condus cu permis suspendat manolca manolca Buna ziua tuturor, Am un caz mai special, comico-tragic chiar... In noaptea de 28-29 iulie, circuland dinspre Bologna spre Bacau, am fost oprit de Brigada ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta SergiuCluj SergiuCluj buna seara domnilor si doamnelor! Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu dovada de circulatie!? RobuG RobuG Sunt din timis si am fost prins in circulatie cu un autoturism radiat. Am fost sanctionat adica dosar penal, permisul a ramas la politie si mi-au dat dovada de ... (vezi toată discuția)