avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pierduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pierduta

buna seara domnilor si doamnelor!
Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul in speta!
In 2010 am fost oprit cum ca am tecut pe rosu intr-o intersectie din cluj napoca!
Tin sa mentionez ca recunosc ca am fortat culoarea galbena a semaforului!
Mi-a fost retinut permisul,nu am semnat procesul verbal. A doua zi am facut contestatie iar permisul mi-a fost returnat pana la decizia instantei!
In 13.11.2012 a fost luata decizia definitiva si irevocabila,intr-un cuvant cererea mi-a fost respinsa!(am pierdut contestatia).
In fiecare saptamana am consultat site-ul judecatoriei sa vad cum decurge procesul!
informatiile pe site au fost actualizate in luna 10 2014.
In data de 08.10.2014 un politist a venit la mine acasa cu o instiintare ca am pierdut proces in care preciza ca incepand cu data de 11.10.2014 mi-a fost suspendat drepturl de a conduce si sa ma duc sa predau permisul!
Zis si facut!
La politia rutiere Bistrita,(de care apartin) ,m-am prezentat cu permisul explicandu-le ce si cum,asta fiind in data de 14.10.2014.(permisul trebuia, logic si normal sa fie suspendat)
Doamna de la ghiseu mi-a inmanat permisul inapoi si mi-a zis ca este valabil,am 4 puncte penalizare etc..toata istoria!
Am plecat de la ghiseu dupa care m- am intors si le-am aratat instiintarea ce mi-a venit de la politia rutiera Cluj!
Doamna de la ghiseu a sunat pe "cineva mai mare" care a venit si s-a uitat peste instiintare dupa care a zis:"pai,atunci hai sa-l suspendam".=D>
am cateva intrebari!
1.Ce se intampla daca nu ma mai intorceam la ghiseu sa le prezint instiintarea(ei practic in baza acelei hartii mi-au retinut permisul) ?

2.De cand incepe suspendarea dreptului de a conduce,de la data deciziei definitive si irevocabile sau de la data de cand l-ai predat la politie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SergiuCluj , utilizator 14:59, 19 Octombrie 2014
Sunt 90% sigur ca ati fi scapat fara sa va fie luat permisul,... dar pt cei 10% nici eu nu riscam dosar penal :).
Ca sa fiu mai lamurit am mers azi dimineata la Politia Rutiera cluj (cei care mi-au trimis instiintarea) si le-am explicat ce s-a intamplat la politia rutiera bistrita!
Politia R.Cluj: "daca ati fi plecati de la ghiseu si ati fi fost oprit in trafic vi se intocmea dosar penal".
Eu: "Cum sa mi se intocmeasca dosar penal daca eu in data de 14.10.2014 am mers la rutiera bistrita si imi aparea permis valabil iar pe instiintare scrie clar ca din data de 11.10.2014 imi va fi suspendat dreptul de a conduce?Daca nu le aratam instiintarea nu imi suspendau permisul.Pe aceasta instiintare scrie clar;Sunteti obligat sa va prezentati cu permisul la politia de care apartineti,nu scrie "sunteti obligat sa va prezentati impreuna cu aceasta instiintare la politia rutiera".
Politia R.Cluj:Cineva a gresit undeva!Poate vi-l suspenda peste 1-2-3 luni....
Eu:"Din moment ce imi apare permis valid,oricine m-ar verifica,atat in trafic sau in alta situatie,cum ar putea sa imi retina permisul?va reamintesc ca in 14.10.2014 mi-au zis ca imi este valid iar pe instiintare zice ca din 11.10.2014 imi este suspendat!
Ce se intampla daca nu ma intorceam la ghiseu sa le arat instiintarea?
Politia R.Cluj: pai,nu va retineau permisul!

Mi se pare ca acesti domni habar nu au de lege!imi spuneau ca permisul se suspenda din ziua in care l-ai predat la politie.Atunci art 118 nu mai are nici un drept?

"În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere."

Ce va intreb eu?!
"Daca am stiut ca am pierdut procesul in data de 13.11.2012,si nu as fi predat permisul(pur si simplu sa nu mai fac un drum sa predau si sa ridic pe urma),mi se adauga 30 zile penalizare la suspendarea permisului pentru nepredarea acestui?!

13.11.2012 - data sentinteti definitive
30 zile trecere pe culoarea rosie a sem. + 30 zile adaugate de instanta + 30 zile nepredare permis = 90 zile...
1.Dupa 90 zile de la 13.11.2012 eu as fi putut conduce linistit?
Un avocat mi-a zis ca as putea sa imi recuperez permisul inainte de terminarea suspendarii!
Se poate?
2.Nu ar fi trebuit sa fiu achitat de aceasta suspendare dupa 2 ani de la luarea deciziei?
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Mi se pare ca va contraziceti!

".Nu, pentru ca aveati dreptul de a conduce pana la data expirarii termenului cand aveati obligatia de a preda permisul de conducere, adica 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care vi s-a respins plangerea contraventionala (art. 209, alin. 2 din HG 1391/2006). "

Daca expirari termenului de predare a permisului este 11.10.2014 si nu 15 zile de la data hotararii!hotararea a fost luata in data de 13.11.2012 iar instiintarea de predare a permisului a fost primita in 11.10.214!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Contestatii respinse, permisul nu a fost predat miragee miragee Buna seara, Mi-a fost luat permisul de 2 ori in aceeasi zi si am facut contestatie la ambele decizii. Ambele contestatii au fost respinse si nu am stiut ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)