avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire retinere permis

In data de 13.04.2011 mi-a fost respinsa plangerea pe care am depus-o impotriva pv prin care imi era retinut permisul pe timp de 30 de zile.Pana azi nu mi-a venit acasa nici o instiintare prin care trebuie sa predau permisul.Am fost la Politia rutiera de unde domiciliez (cluj napoca) si au spus ca figurez cu sentinta data de Judecatoria Baia Mare din 13.04 si ca mi-a fost prelungita data de retinere cu inca 30 de zile(total 60) pe motiv ca nu am predat permisul in termen de 15 zile.Politistul de la ghiseu mi-a spus sa merg la Judecatorie si sa cer sentinta si sa merg la politia Baia Mare si sa cer sa-mi recunoasca data de la care am cerut sentinta pt a nu mi se prelungi cu inca 30 de zile.Se poate proceda astfel?Daca nu predau permisul numai la sfarsitul acestei luni mi se mai prelungeste perioada de retinere?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:45, 4 Mai 2011
daca nu ati predat permisul in termen de 15 zile de la pronuntare, se prelungeste perioada de suspendare cu inca 30 de zile.
credeti ca daca mergeti la judecatorie si cereti sentinta, v-o da? termenul de redactare e de 30 de zile minim, orice ati face.
nu cred ca exista cale prin care sa impiedicati prelungirea suspendarii.
dar daca il predau numai peste 30 de zile de acum,pt ca plec in strainatate,oare se mai prelungeste cu 30 de zile adica cu 90 de zile in loc de 60?
O sa vi se prelungeasca retinerea pana predati permisul si daca va mai si gaseste la volan cu permisul suspendat va infundati si mai tare. Va sfatuiesc sa mergeti sa-l predati cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua.Am primit de la politie suspendarea permisului pe 60 de zile.Am facut intampinare la judecatorie si am avut 2 infatisari ultima pe 1.02.Pe data de ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere AndreiDita1 AndreiDita1 Buna ziua! Am o mica mare nelamurire. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile. Am cerut in instanta anularea procesului verbal. In ... (vezi toată discuția)
Permise de conducere amariutei amariutei am fost in tara in august si nu am acordat prioritate la un pieton.m_au oprit si mi_au suspendat permisul pe 30 zile.am facut recurs dar am pierdut.acum sunt ... (vezi toată discuția)