avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Emigranti clandestini - Instiintare raspundere amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Emigranti clandestini - Instiintare raspundere amenda

Pe data de 17 noiembrie, la Punctul de Control al Imigrarii din Regatul Unit in Calais s-a descoperit ca in autovehiculul pe care il conduceam se ascundeau 3 emigranti clandestini.
La data de 1 decembrie a fost emisa o instiintare de raspundere pentru o amenda la care trebuie sa raspund prin posta, fax sau e-mail, in termen de 28 de zile de la data prezentei adrese, la un set de 10 intrebari.
Am observat ca este cu una in plus fata de cele primite la fata locului, in instiintarea de raspundere pentru amenda precizandu-se ca s-au descoperit o serie de inadvertente in documentul original.
Daca nu raspund in termen de 28 de zile, se va lua o hotarare privitoare la impunerea unei amenzi pe baza informatiilor disponibile.
Pentru a scapa de amenda am doua variante: fie demonstrez ca transportarea emigrantilor clandestini a fost rezultatul constrangerii, fie demonstrez ca nu am stiut si ca nu am avut motive intemeiate sa banuiesc faptul ca in autovehicul se aflau emigranti clandestini, ca un sistem de prevenire a intrarii emigrantilor clandestini era in functiune si ca sistemul pus la punct a functionat de o maniera corespunzatoare.
Prima varianta pica, pentru ca nu am stiut de existenta acelor persoane. In ceea ce priveste a doua varianta, nici acum nu stiu daca autovehicolul pe care il conduc este echipat cu asa ceva... nu am fost informat ca ar exista un asemenea sistem montat pe camion.
La una dintre intrebari mi se solicita sa furnizez un exemplar al listei de siguranta privind emigrarea clandestina completata de mine in ziua calatoriei. Nu am completat niciodata asa ceva si nici nu stiu cum arata... nu mi-a fost pusa la dispozitie.
Sunt cateva chestiuni care, daca mi-ar fi fost aduse la cunostinta, m-ar fi salvat de probleme.
Cum pot demonstra, fara mijloace de proba ca sunt nevinovat?
Ajung in tara pe 22 decembrie. Voi avea la dispozitie 7 zile pentru a cauta un avocat pentru a face toate demersurile necesare formularii unei contestatii si identificarii unor posibile mijloace de proba care sa imi sustina nevinovatia.
Nici macar nu stiu daca m-ar putea ajuta un avocat din tara sau unul din Anglia. La cine sa apelez?
Urmeaza sarbatorile si probabil multi avocati vor fi in concediu. Timpul este scurt...
Va rog sa ma ajutati!

Alte discuții în legătură

Falsa acuzatie de transport emigranti roler roler Buna seara.am si eu o nelamurire daca poate sa ma infoermeze cineva .sunt sofer de tir .acm 28 am intampinat o problema legat de 9 emigrant care au intrat ... (vezi toată discuția)
Arestat in anglia tauzcamelia tauzcamelia buna! va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. am pe cineva care a fost retinut in anglia si urmeaza a fi judecat dar legile acolo sunt diferite da ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala pentru lipsa rovinieta Stadva Stadva Astazi , am gasit la cutia postala un proces verbal de contraventie pentru circulatia autovehiculului pe DN2A fara a avea rovinieta .Procesul verbal este ... (vezi toată discuția)