avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsa acuzatie de transport emigranti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsa acuzatie de transport emigranti

Buna seara.am si eu o nelamurire daca poate sa ma infoermeze cineva .sunt sofer de tir .acm 28 am intampinat o problema legat de 9 emigrant care au intrat in mod illegal in semiremorca .am mers mai departe la organelle de control competente (control francez.. control englezuk border)spunandule ca am emigrant in semiremorca .la control francez mi sa spus sa merg mai departe ca nu am nimick,(interesu francezului e sa scape si de sofer si de emigrant cat mai repede ca atare nu a introdus nici co 2 ...nici alte aparate de depistare a emigrantilor).am mers bininteles la cel deal 2 lea organd de contro fiiind uk border .si acolo a inceput demersurile premergatoare.(arrest 5 ore poze amprente...)intron final mia dat drumu ..bineniteles cu niste hartii precum ca mi sau luat amprente poze..si ca sa raspund prin acecle foi intrebari in termen de 28 de zile.am adus la cunostinta firmei in legatura cu cea ce mi sa intamplat .am venit la garaj am dat declaratii intrebarii...etc..as dori informatii referitoare la ce as putea sa fac mai departe in leg cu cea ce mi sa intamplat .vreau sa spun ca eu am solicitat controlu semiremorci in vederea depistari emigrantilor clandestine .si se pare ca tot eu am fost acuzat de traffic.
Cel mai recent răspuns: roler , utilizator 12:00, 16 Iunie 2015
Contactati un avocat din Marea Britanie. Sunt si avocati vorbitori de limba romana. Nu de alta, dar va puteti trezi cu o interdictie de intrare in Marea Britanie si ca sofer de TIR, asta v-ar mai lipsi. In cel mai rau caz ati putea fi condamnat pt. trafic de persoane.
Nu ne-ati spus ce ati semnata/declarat. Pacat, nu va cunoasteti drepturile, nu trebuia sa declarati/semnati nimic, trebuia sa cereti un translator, aveati dreptul sa fiti asistat de un avocat din oficiu...!
Probabil lucrati la o firma mica (ma exprim elegant), marile firme de transport au contracte de reprezentare cu case de avocatura renumite, astfel au ,,protectie" in fiecare tara.
Soferii sunt instruiti sa nu declare nimic, ei suna dispecerul si de aici nu mai au treaba, totul este preluat de firma. Vorbesc din ce stiu sigur, nu din auzite.
Va dau mai jos un link, sunati pe dl avocat si va va indruma spre un coleg care sa va ajute. In Marea Britanie avocatii sunt mult mai specializati, de ce e asa, nu va mai explic.
[ link extern ] /
Va dau si link-ul spre o casa de avocatura, daca va permiteti, financiar ma refer.
[ link extern ] /

Aveti si varianta contactarii unei case de avocatura din Romania care are relatii/colaborare cu case de avocatura din Marea Britanie. AVANTAJ: se ocupa ei sa fiti reprezentat, vorbiti in limba romana. Un dezavantaj ar fi ca platiti pt. intermediere.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Era biine sa fie facut o sesizare in scris care sa confirme ceea ce sustineti.
Nu veti avea dovezi ca este adevarat ceea ce sustineti.

Mai depinde si ceea ce declara cei din remorca.

Veti avea avocat din oficu acolo in strainatate.
Aveti insa si dreptul de a va angaja avocat de acolo sau din Romania pentru a se ocupa de caz si sa puteti discuta efectiv cu acesta.
Cu avocatii din oficiu nu prea se poate vorbi deoarece nu doresc...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
aveti perfecta dreptate.99%din emigranti declara ca au platit soferu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din uk roler roler Buna ziua.am si eu o problema.mi-a venit 7 hartii din uk prin posta in legatura cu probleme 9 emigranti care iam avut in semiremorca.am fost retinut o noapte ... (vezi toată discuția)
Owner-operator in romania. e posibil? Nomadul Nomadul Buna seara! Asa cum o spune si titlul as dori sa aflu niste informatii referitoare la posibilitatea de a fi patron/sofer in Romania, Mai exact as dori in ... (vezi toată discuția)
Avocatura in ue zerognost zerognost Un avocat definitiv in Romania poate profesa in Anglia? Ii e recunoscuta calitatea de avocat, studiile din Romania? Trebuie sa dea examene, teste ... (vezi toată discuția)