avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cont srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cont srl

doresc sa-mi deschid un srl in alt judet decat ilfov. dar doresc sa am punct de lucru in bucuresti si activitatea tot in bucuresti.
intrebarea se pune: unde trebuie sa deschid contul srl-ului intr-o banca din judetul in care am sediul srl-ului sau poate fi deschis in bucuresti? stiu firme care au contul deschis in bucuresti si sediul in alt judet.
exista vreo reglementare legala, vreo lege care sa ma oblige sa deschid contul doar in judetul, sau localitatea unde este sediul firmei?
multumesc.
n.b. eu as dori foarte mult sa pot sa deschid acest cont in bucuresti.
contul de functionare al srl-ului il poti deschide si la Viena, daca iti poti permite; ideea e sa ai un cont in care sa depui capitalul social si din care sa faci platile. bineinteles ca iti poti face punct de lucru in bucuresti, dar impozilele si contabilitatea va fi facuta la sediu.
elena
elena, iti multumesc mult. asa stiam si eu, chiar cunosteam cazuri similare, dar de firme facute cu ani de zile in urma si ma gandeam ca poate sunt egi care s-au schimbat si ma obliga acum sa am contul bancar cu capitalul social obligatoriu in aria judetului unde voi deschide firma.
dar anumite persoane mi-au zis altceva si de aceea am dorit sa probez afirmatiile.
am primit raspunsul corect, iti multumesc.
poate poti sa ma mai ajuti cu o informatie.
care sunt procedurile de deschidere a unui cont pt capital social. exista un depart special la banci? ce acte trebuie sa am la mine cand deschid contul? iar daca firma are mai multi administratori trebuie obligatoriu sa fie toti prezenti?
iti multumesc din nou:)
Pentru capital social, trebuie urmatoarele documente:
- suma de minimum 2000000 lei
- actul constititiv
- rezervarea de denumire
- procura in cazul in care esti delegatul firmei
- copie dupa actul de identitate
Nu este ghiseu special pentru cont de capital.
Este de ajuns un administrator, sau un reprezentant al firmei.
am inteles.
actul constitutiv trebuie sa-l fac la notar.
multumec.
Nu trebuie neaparat la notar, si un avocat are dreptul sa il faca si sa il stampileze, si costa mai putin.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma sucala sucala cum si ce documente sunt necesare pentru infiintare firma srl?:) (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Firma poloneza annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania. Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)