avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

O colega a fost in concediu medical. Eu si alte colege i-am suplinit orele. La salariu, contabila a spus ca nu ne poate plati pt ca nu are bani. Stiu ca concediul medical este platit de casa de sanatate, asa ca nu vad cum nu avea bani. Daca colega nu era in concediu nu o platea? Este legal ce a facut contabila?
Cel mai recent răspuns: Anca-anca , utilizator 23:11, 12 Decembrie 2014
Contabila trebuie sa intocmeasca conform legii statul de plata.Apoi din ce a-ti scris se intelege ca va plateste contabila.Ar fi de ajutor niste amanunte pt ca in mod normal nu contabila este detinatoarea banilor unei societati.Deci cine nu are bani? .Casa de sanatate plateste partea din concediu medical care depaseste 5 zile, dar initial plateste societatea si apoi se recupereaza banii.Dar nu asta e cel mai important lucru, va sfatuiesc sa cereti fluturasul de salariu si daca considerati ca salariul nu este calculat corect faceti o sesizare la ITM.
Lucrez in invatamant. O colega a fost in concediu medical. Mai multe colege am suplinit-o in tot acest timp, in functie de cum avut ore libere, avand promisiunea ca vom fi platite. La salariu am avut neplacuta surpriza sa nu fim platite din motive ca nu sunt bani (nu stiu unde). In mod normal trebuia adus alt dascal si platit pe tot timpul concediului colegei. Nu inteleg cum nu erau bani din moment ce ea a fost platita pe timpul concediului medical de casa de sanatate. Daca nu se imbolnavea erau bani? Asta era intrebarea mea. Oare nu cumva s-a facut un stat de plata pe numele altcuiva? Asta e de fapt o intrebare generala a tuturor colegelor... Oricum si fluturasii ni se dau dupa lungi insistente... Nu inteleg de ce.... Unde m-as putea interesa sa vad daca s-a facut de fapt plata sau nu pe un alt nume?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare CRISTINA AVADANI CRISTINA AVADANI Am si eu o nedumerire....sunt educatoare si in luna februarie am suplinit o colega timp de 7 zile. Precizez ca eu sunt educatoare la o gradinita cu program ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nick58 nick58 Ce se intampla daca angajatorul nu mai are fonduri pt. plata concediilor medicale?( atunci cand cota pt. concediile medicale retinuta din fondul de salarii a ... (vezi toată discuția)
Concediul medical lise lise buna seara am avut concediul medical 7 zile si mi se plateste dupa 21 de zile dupa salariul .se poate asa ceva .mi sa spus ca atunci vin bani de la sanatate/ (vezi toată discuția)