avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pt tulburarea linistii publice.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pt tulburarea linistii publice.

Buna ziua! Am si eu o intrebare si anume:Daca am primit o amenda pt.tulburarea linistii publice in valoare de 500 ron o pot plati la jumatate in 48 de ore?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:04, 13 Decembrie 2014
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice nu permite plata a jumătate din minimul amenzii. Prevederea de mai jos este din acest act normativ.
Art. 9
Dispoziţiile prezentei legi se întregesc cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia dispoziţiilor privind plata a jumătate din minimul amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. pot sa achit jumatate din minim? BalescuDaniel BalescuDaniel am luat o amenda pt tulburarea linistii publice in valuare de 200 ron . as vrea sa stiu daca o achit in 48 de ore , platesc jumate , adica 100 ron ?..sau acest ... (vezi toată discuția)
Orice amenda se poate plati pe jumatate in 48 de ore de la aplicarea ei? Utilizator_Mihai Utilizator_Mihai in data de 13.05.2011 am strigat pe strada dupa un prieten ... eu fiind in masina ... la coltul strazii adica dupa vreo 100 m dupa ce am strigat ne opreste un ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)