avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Pot sa achit jumatate din minim?

am luat o amenda pt tulburarea linistii publice in valuare de 200 ron . as vrea sa stiu daca o achit in 48 de ore , platesc jumate , adica 100 ron ?..sau acest fel de amenzi nu are acest regim ..?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:08, 27 Ianuarie 2015
da, platiti-o in 48 ore la jumatate din valoare
Va uitati pe pv, acolo scrie daca aveti aceasta facilitate sau nu, daca e taiat pasajul in care scrie asta, veti plati 200.
Nu aveți această posibilitate, deci veți plăti 200 de lei. Amenzilor contravenționale aplicate pentru faptele de tulburare a ordinii și liniștii publice nu li se aplică prevederile referitoare la plata a jumătate din minimul amenzii. Mai jos puteți citi articolul din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice care reglementează ceea ce am spus eu.
ART. 9
Dispoziţiile prezentei legi se întregesc cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia dispoziţiilor privind plata a jumătate din minimul amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda sex in loc public georgeAlex82 georgeAlex82 Buna seara. Am fost surprins de in echipaj al politiei in timp ce eram dezbracat cu prietena mea pe bancheta din spate a masinii, masina foond parcata pe un ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)
Amenda pt tulburarea linistii publice. Andreichiva Andreichiva Buna ziua! Am si eu o intrebare si anume:Daca am primit o amenda pt.tulburarea linistii publice in valoare de 500 ron o pot plati la jumatate in 48 de ore? (vezi toată discuția)