avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Oferta de compensare debit, poate disculpa ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Oferta de compensare debit, poate disculpa administratorul????

Speta ar fi urmatoarea:
O societate, are 2 datori astfel: are un debit de 30 000 lei provenit dintr-un Angajament de plata, semnat cu o persoana fizica(fost asociat si administrator al societatii) scadent in ian 2008.(angajamentul nu prevede penalitati de intarziere)
SI un debit de 70 000 lei provenit dintr-un contract de imprumut incheiat cu o Societate comerciala(societatea noastra are ca si actionar/administrator aceasi persoana cu cea imprumutata), contractul prevede penalitati de intarziere, termenul scadent este in febr 2009.
Acum problema apare in momentul in care societatea intra in incapacitate de plata, dar ramne cu bunuri care pot conpensa o parte din datori, respectiv cam 60%.
Daca sa zicem societatea notifica persoana fizica titulara angajamentului de plata, ca este in incapacitate de plata si ca si-a suspendat activitatea, dar doreste sa ii compenseze datoria prin remiterea unor bunuri, si ii acorda un termen de 30 de zile sa isi aleaga bunurile dintr-o lista comunicata. In situatia in care persoana fizica, refuza ofetra sau nu raspunde in nici un fel, societatea este indreptatita sa faca aceasi oferta si celelalte Societati care are de recuperat o suma mai mare ?
Credeti ca daca procedez asa, (dupa refuzul pers fizice ) fac aceasi oferta de compensare societatii, si aceasta acepta
preia bunurile in compensare, si societatea ramane fara bunuri, si nu mai are cum sa acopere datoria catre pers fizica.
IN cazul in care sa zicem ajungem mai apoi in litigiu cu pers fizica, se poate angaja raspunderea administratorului, pe motiv ca a foavorizat uni creditori?? Asta in conditiile in care face aceasi oferta catre amandoi, si prima oferta o face catre pers fizica ......
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:11, 3 Iunie 2009
Este cam dificil si va cam complicati, parerea mea.
S-ar putea ca societatea debitoare sa i se deschida procedura de insolventa.
Eu as face altfel as vinde acele bunuri, iar cu sumele obtinute as acoperi suma de 30.000lei, apoi as conveni cu celalalt debitor o plata esalonata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! recuperare debit - societate suspendata Alina Alina Alina Alina Buna ziua! Ma scuzati dar am nevoie de un sfat urgent cu privire la urmatoarea speta. La data de 03.02.2009 o societate ne-a contactat in vederea ... (vezi toată discuția)
Poate fi administratorul firmei (ca pers fizica) fidejusor pt propria firma inttr-un contract intre firma sa si o alta ? avb_grup avb_grup Intre doua [b]persoane juridice [/b]s-a incheiat un [b]contract de locatiune[/b]. Locatarul nu si-a respectat obligatia de a plati chiria si in ultima luna din ... (vezi toată discuția)
Procedura preluare credit cerebel33 cerebel33 datorita intarzierii la plata a ratelor la un credit bancar nevoi personale;banca a predat creditul unei firme de recuperari, -care este procedura acum, in ... (vezi toată discuția)