avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... URGENT!!! RECUPERARE DEBIT - SOCIETATE SUSPENDATA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

URGENT!!! RECUPERARE DEBIT - SOCIETATE SUSPENDATA

Buna ziua! Ma scuzati dar am nevoie de un sfat urgent cu privire la urmatoarea speta. La data de 03.02.2009 o societate ne-a contactat in vederea achizitionarii unor marfuri de la societatea noastra. In aceasi zi s-a emis factura in suma de 28.000 lei, mentionandu-se pe factura ca plata se va face la data de 02.04.2009. La data scadentei plata nu s-a efectuat intre cele doua societati incheindu-se un angajament de plata ca pana la data de 31.08.2009 societatea debitoare va achita creanta. Acest angajament nu afost facut la notar ci semnat si stampilat de catre ambele societati. Pe angajamentul respectiv nu a fost specificat nici o data a incheierii lui ci doar noua scadenta. Nici pana la data redactarii prezentului mesaj debitorul nu si-a onorat obligatia de plata.
Mai rau este faptul ca la data de 10.05.2009 administratorul societatii debitorul a dispus suspendarea societatii pe o perioada de 3 ani.
Credeti ca mai exista vreo sansa sa-mi recuperez debitul?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:00, 6 Septembrie 2009
A&B a scris:
[...]Mai rau este faptul ca la data de 10.05.2009 administratorul societatii debitorul a dispus suspendarea societatii pe o perioada de 3 ani.
Credeti ca mai exista vreo sansa sa-mi recuperez debitul?[...]

Suspendarea activitatii nu scuteste debitorul de plata datoriilor.
Daca debitorul nu executa de buna voie plata... va trebui sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Satisfacerea obligatiei de plata in natura Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nelamurire in ceea ce priveste urmatoarea speta Seful meu a vandut unei societati comerciale anumite produse, facura ridicandu-se la ... (vezi toată discuția)
Oferta de compensare debit, poate disculpa administratorul???? Analore Analore Speta ar fi urmatoarea: O societate, are 2 datori astfel: are un debit de 30 000 lei provenit dintr-un Angajament de plata, semnat cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata..ajutor... deea_lex deea_lex tot pierd somatii de plata pe motivul ca nu fac dovada primirii facturilor de catre debitor. este adevarat ca societatea la care lucrez nu si-a parstrat in mod ... (vezi toată discuția)