gigi47 a scris:
Atentie, penalitatile sunt venituri !
Atentie, ca sa ma exprim la fel! Penalizarile (nu penalitatile) sunt sume de incasat (viitoare venituri) pentru cel ce le incaseaza, pentru asociatia de proprietari si mai departe tot venituri sunt si pentru furnizorul care incaseaza aceste penalizari de la asociatie.
Dar penalizarile calculate in sarcina unui proprietar sunt cheltuieli si nu venituri pentru acel proprietar. La fel si pentru asociatie, penalizarile aplicate si platite catre furnizori sunt cheltuieli si nu venituri.
Adica depinde de pe ce parte a gardului privin lucrurile!
Asociatia de proprietari, prin organele sale de conducere (comitet, adunare generala) pot reduce penalizarile cuiva, pot recalcula, pot scuti..., avand in vedere situatia financiara a asociatiei, solicitarea din partea restantierului, situatia sociala si financiara a restantierului s.a.m.d.
O asociatie este o familie mai mare iar in familie oamenii se ajuta, se inteleg...
In acest sens a functionat si o lege doar pentru 12 luni acum vreo 3 ani. Aceasta tinea cont tocmai de solicitarea restantierului, de situatia sociala (venituri mici)... Asa ca nu este interzis ca asemenea reduceri sau scutiri sa le aplice asociatia, in conditiile in care aplicarea acestor reduceri ajuta un restantier cu probleme si aceasta nu afecteaza situatia debitelor asociatiei catre terti.