Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager.
Prima intrebare: Din momentul cumpararii se considera ca am intrat in posesia imobilului?
Eu nu am locuit acolo, ci numai acea persoana.
Cat timp traieste persoana cu uzufruct viager sunt si eu considerat a fi in posesia imobilului? Trebuie neaparat sa locuiesc acolo?
Trimiteti o notificare prin executor judecatoresc, prin care ii puneti in vedere ca intr-un termen scurt ( de 5 zile de ex.) sa paraseasca locuinta, in caz contrar urmind a formula plingere penala si/sau actiune in evacuare. Notificati si faptul ca intrucit a schimbat incuietoarea usii, sa va remita cheile. In cazul in care la termenul pe care il dati nu reactioneaza in nici un fel, puteti actiona fie pe cale penala , fie pe cale civila. Calea plingerii penale pentru tulburare de posesie, nu e neaparat solutia cea mai rapida. Puteti apela la calea ordonantei presedintiale pentru a obtine evacuarea de urgenta a acestuia, pina la solutionarea actiunii de evacuare pe drept comun, motivat tocmai de faptul ca nu aveti acces la propreitatea dvs si pot apare situatii pagubitoare pentru dvs.
Notificarea este solutia cea mai la indemina si mai rapida.
Daca la termenul stabilit in notificare cel in cauza nu intelege sa paraseasca imobilul,sau daca nu ajungeti la un consens,aveti calea executari silite si formularea unei plingeri penale pentru tulburare de posesie.
Da ,sunteti in posesia garsonierei de drept si de fapt si dispuneti de acel bun dupa bunul plac.:)
Executarea silita presupune existenta unei hotariri judecatoresti civile definitive si irevocabile, care nu este dusa la indeplinire de buna voie de cel in cauza. Ea se realizeaza prin intermediul unui executor judecatoresc, intotdeauna.
Uzufructul viager
drpopescu
Buna ziua. Ma vad nevoita sa va cer ajutorul intr-o problema care imi tulbura viata.
Intr-un contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
liviu25
ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)