avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii

buna ziua.la societatea unde lucrez sunt incadrat lacatus mecanic si electrician,dar sa nu ma plateasca sunt trecut cu atributii de electrician desi dau autorizatie anual.am depus mai multe solicitari de marire a salariului dar degeaba.vreau sa ma adresez unor organisme internationale.ma puteti ajuta cu informatii.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 14 Decembrie 2014
Si ce credeti ca o sa faca acele organisme internationale, atat timp cat nu exista vreo obligatie a angajatorului in acest sens ?

Dvs puteti refuza sa indepliniti atributiile de lacatus mecanic , daca acestea nu sunt prevazute in fisa postului.
Nu este interzis cumulul de functii.
Nu cred ca este vorba despre interzicerea cumului , ci despre salarizare.

De la ce data indepliniti acele atributii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
de 4 ani de zile decembrie 2010
O solutie pentru dvs ar fi purtatea unei discutii cu angajatorul in care sa-i explicati situatia si sa-i aratati prevederile art.35 C.mun., si anume:

(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

De asemenea, ati putea incerca o actiune in instanta impotriva acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocuparea unei a doua functii intr-o societate sebastianbugan sebastianbugan Buna ziua.Lucrez intr-o societate unde sunt angajat pe o anumita functie dar in fisa postului,pe langa atributiile specifice postului pe care sunt angajat,am ... (vezi toată discuția)
Preluare atributii coleg demisionat. pot primi majorare la salariu? sch sch Un coleg a demisiona si i-am preluat in totalitate sarcinile.Timpul de lucru este acelasi, dar volumul de munca s-a dublat. Pot cere o cota parte din salariul ... (vezi toată discuția)
Pot refuza semnarea unei decizii? orlandobarbulescu orlandobarbulescu Buna ziua! Am primit o decizie de a prelua prin cumul unele functii pe care le-a detinut o alta persoana retrasa din unitate. In trecut am primit si alte ... (vezi toată discuția)