avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine este reprezentantul legal al copilului?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine este reprezentantul legal al copilului?!

Un copil ce provine din relatia de concubinaj a parintilor( recunoscut de tata), mosteneste dupa moartea tatalui jumatate dintr- o casa si suma de bani. Casa si suma de bani este cumpărata de mama si tata dinainte de a muri tatal. Mama are jumatate si fata asa cum am zis mosteneste jumatate.
Problema este: mama doreste sa scoata bani din partea mostenita de fata pentru renovarea casei, dar cei de la CEC spun ca pentru asta este nevoie de acordul autoritatii tutelare. Este un conflict de interesde? Daca tatal a murit, nu este mama reprezentantul legal al copilului?! Nu-i administreaza ea bunurile mobile si imobile?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
cher, utilizator
Cel mai recent răspuns: cher , utilizator 13:41, 5 Iunie 2009
Daca fata este minora nu puteti decat cu acordul autoritatii tutelare.
ii trebuie un curator
Nu este conflict de interese ci pur si simplu, fiind minora trebuie sa mergeti la Autoritatea Tutelara de pe langa Primaria Sectorului unde domiciliaza minorul sau din localitatea, comuna etc unde domiciliaza pentru a se putea numi un curator care sa-i reprezinte interesele atunci cand se deschide succesiunea dupa tata. Acel curator raspunde pentru prejudiciul creat minorei in cazul in care nu-i administreaza banii sau bunurile in interesul minorei sau foloseste aceste bunuri in interesul sau personal. Mergeti la Autoritatea Tutelara. Succes!
Multumesc pentru sfaturi. O zi buna..:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire curator prin instanta de judecata madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in instanta prin care tatal unei minore doreste sa fie numit curatorul acesteia pentru a se putea ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maria-Nicole Maria-Nicole Buna ziua. As dori sa aflu daca un copil de 15 ani are dreptul la semnatura pt succesiunea dupa tatal decedat. Va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent pt ca ... (vezi toată discuția)