avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Zepter
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Zepter

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot rezilia un contract de achizitie produs Zepter,semnat de mama mea in urma cu 2 zile.A platit 10% avans din valoarea produsului,alegand optiunea pentru plata in rate.Produsul nu a fost inca livrat si nici nu ne-a fost adus la cunostinta costul instalarii produsului.Deasemenea a fost impusa alegerea unui instalator desemnat de catre Vanzator.Ma pot folosi de Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008
Codul Consumului / Capitolul III - Drepturile consumatorilor / Art. 27 / b) de a fi informati complet, corect si precis, asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor, astfel incat decizia pe care o adopta in legatura cu acestea sa corespunda cat mai bine nevoilor lor, precum si de a fi educati in calitatea lor de consumatori;
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:35, 16 Decembrie 2014
ati cititit sau mama dvs a citit ce a semnat, care sunt termenii, clauzele semnate? s-ar putea sa pierdeti avansul.
ia citiți tot ce scrie cu litere mici în hârtiile primite de mama dumneavoastră. informarea nu înseamnă obligatoriu comunicarea prin viu grai...
Daca mama a luat hotararea de a cumpara produsul in urma unei prezentari facute intr-o spatiu oarecare, inchiriat in vederea prezentarii, eu cred ca va ajuta ce scrie in OUG 34/2014 privind contractele incheiate in afara spatiilor comerciale. Cititi art. 9 - 13, gasiti si obligatiile comerciantului.
[ link extern ]
Buna ziua , din pacate am citit doar noi ,acasa ,contractul.O clauza prevede pierderea a 30% din valoarea contractului in cazul neindeplinirii acestuia din cauze care nu se pot imputa Vanzatorului.O alta clauza prevede ca instalarea produsului se poate face numai cu personal desemnat de Vanzator,pe cheltuiala Cumparatorului ,dar costul nu este specificat si nici nu a fost comunicat.Din moment ce exista astfel de clauze care pot duce la cheltuieli ascunse ,am considerat ca este un motiv destul de bun sa reziliem contractul.
Multumim tuturor pentru sfaturi si sugestii, va vom tine la curent cu evolutia cazului ,pentru cei interesati !
Unde a fost incheiat contractul, cum a ajuns mama sa le dea comanda? In opinia mea mama poate renunta la el si isi poate recupera avansul insa daca nu dati amanunte nu prea va putem fi de folos. Ati citit ce scrie in linkul pe care vi l-am pus?

Alte discuții în legătură

Dreptul de retragere dintr-un contract de vanzare-cumparare andreea_iti andreea_iti Buna, Imi puteti spune va rog daca se poate invoca dreptul de retragere (din partea cumparatorului) dintr-un contract de vanzare cumparare semnat de ... (vezi toată discuția)
Contract impus- reziliere contract viciu de consimtamant marian_chipu marian_chipu Buna seara, Doresc sa aflu daca in urma semnarii unui contract de vanzare-cumparare cumparatorul se poate razgandi . Pun aceasta intrebare deoarece mama ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unui contract maramures maramures Buna ziua, zilele trecute parintii mei au comandat de la o firma, niste produse, printr-un formular de comanda si acum s-au razgandit. Contractul ce l-au ... (vezi toată discuția)