avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Zepter
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Zepter

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot rezilia un contract de achizitie produs Zepter,semnat de mama mea in urma cu 2 zile.A platit 10% avans din valoarea produsului,alegand optiunea pentru plata in rate.Produsul nu a fost inca livrat si nici nu ne-a fost adus la cunostinta costul instalarii produsului.Deasemenea a fost impusa alegerea unui instalator desemnat de catre Vanzator.Ma pot folosi de Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008
Codul Consumului / Capitolul III - Drepturile consumatorilor / Art. 27 / b) de a fi informati complet, corect si precis, asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor, astfel incat decizia pe care o adopta in legatura cu acestea sa corespunda cat mai bine nevoilor lor, precum si de a fi educati in calitatea lor de consumatori;
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:35, 16 Decembrie 2014
Contractul a fost incheiat la sediul Zepter,iar mama a fost la cumparaturi in Kaufland si a fost oprita de un reprezentant Zepter,ia fost cerut nr de telefon,bineinteles ca a fost sunata de catre acesta si chemata la sediu pentru a i se efectua proceduri cu bioptronul si pt a i se prezenta purificatorul de apa.contractul.O clauza prevede pierderea a 30% din valoarea contractului in cazul neindeplinirii acestuia din cauze care nu se pot imputa Vanzatorului.
Trebuie sa comunicati cu ei ca sa va puteti adresa ANPC. Folositi-va de faptul ca acel contract nu pare sa fie redactat clar si anuntati-i in scris ca renuntati la cumparare. Cereti si avansul insa asa cum vi s-a spus mai sus, in functie de ce scrie in contract este posibil sa il pierdeti.
Daca raspunsul lor nu va satisface adresati-va ANPC. Nu e nevoie sa intemeiati in drept reclamatia, ei vor analiza contractul si daca intr-adevar contine clauze abuzive vor lua masuri. Faptul ca nu a intrat inca in posesia produselor va ajuta, in opinia mea.

Aveti aici un ghid de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de retragere dintr-un contract de vanzare-cumparare andreea_iti andreea_iti Buna, Imi puteti spune va rog daca se poate invoca dreptul de retragere (din partea cumparatorului) dintr-un contract de vanzare cumparare semnat de ... (vezi toată discuția)
Contract impus- reziliere contract viciu de consimtamant marian_chipu marian_chipu Buna seara, Doresc sa aflu daca in urma semnarii unui contract de vanzare-cumparare cumparatorul se poate razgandi . Pun aceasta intrebare deoarece mama ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unui contract maramures maramures Buna ziua, zilele trecute parintii mei au comandat de la o firma, niste produse, printr-un formular de comanda si acum s-au razgandit. Contractul ce l-au ... (vezi toată discuția)