in luna aprilie am fot implicat intr-un accident de circulatie in care eu am fost de vina pentu ca n-am acordat prioritate. Celalalt sofer a acuzat dureri la gat si a chemat salvarea ... in fine, ideea e ca s-a mers pe varianta cu dosar de vatamare corporala care trebuie studiat de politie parchet, etc.
La data respectiva eu am primit de la politie o dovada cu drept de conducere pentru 15 zile.
Eu crezand ca nu o sa dureze prea mult procedura analizarii dosarului am zis ca nu ma duc sa imi prelungesc dovada sperand ca dupa o luna si jumatate sa pot avea rezolutia de la parchet si sa pot da examen ca sa imi iau permisul inapoi.
In realitate s-a dovedit ca lucrurile nu s-au miscat atat de repede, dosarul fiind si astazi pe undeva intre politie si parchet.... Intre timp mie de la perioada de expirare a dovezii mi-au trecut 30 de zile. Intrebarea mea este: avand in vedere ca lucrurile se tergiverseaza as putea sa ma duc la parchet si sa cer o "reactivare a dovezii" cu care sa pot sa circul pana la solutionarea dosarului? In al doilea rand prelungirea la prelungire se poate lua la infinit atat timp cat dosarul este inca in lucru sau exista o limita maxima de zile peste care nu se mai prelungeste dovada?
Si o ultima intrebare: in momentul in care dosarul va primi (sper) rezolutia de NUP si ma voi duce la politie ca sa fac formele de restituire a permisului (examen plus cerere, etc.) se vor lua in calcul cele treizeci de zile de suspendare pe care practic le-am facut avand in vedere ca a trecut deja o luna de cand mi-a expirat dovada?