avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj, daca exista partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj, daca exista partaj

Concubineaza de 20 ani cu un domn cu 400 lei venit,pensie de invaliditate, dupa un infarct miocardic,si DORA,sora mea,are venit salarial 1400 lei si apartament si masina pentru care plateste rata bancara.
Poate evacua legal concubinul, fara sa fie santajata, el nu vrea sa plece,motivand ca are jumatate din apartament si masina este doar a lui,ca este concubin cu martori, dar mentionez nu plateste nici o utilitate sau rata la masina, banii lui sunt doar ai lui,si salariul Dorei este pentru toti.
Multumesc
In ce baza sustine ca are jumatate din apartament ? e coproprietar, e cumparator in actul casei ? sau a auzit si el ca dupa 5 ani bunurile se impart?
Masina e pe numele surorii ?
Daca bunurile sunt pe nuele surorii, nu le va imparti cu concubinul, el nu are niciun dreptr de proprietate. Nu va avea nici drept de creanta ca nu poate dovedi ca a investit in casa sau plateste rate din aia 400 de lei ai lui.
Un proces de evacuare dureaza, il puteti lua de mana si da afara. Are unde sa stea ?
Pe cale legala, il poate notifica printrun executor judecatoresc, sa ii dea un termen sa se mute si sa ii ceara daune pe zile de intarziere. daca nu se muta in timpul cerut, sora va cere evacuarea lui in instanta si obtine si suma pt zilele de intarziere numai ca nu cred ca are ce sa ii ia.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc
Nu are unde sa mearga,o sora e undeva la tara, nu e in nici un act trecut,nu plateste nimic,pescuieste si mai isi face bani de tigari si benzina
Pentru proces de evacuare are nevoie de martori?Ce e de facut daca nu vrea nimeni sa vina de martor surorii?Cu forta a incercat de 5 ani,a amanintat o ca o omoara,ca doar el are drept acolo in casa.
Sa ceara emiterea unui ordin de restrictie si protectie si evacuarea lui ca masura de protectie, va trebui sa dovedeasca ca e in stare de pericol, martor puteti fi si dvs.
Sa promoveze si o actiune in evacuare separat.
Daca nu reuseste sa obtina un ordin de restrictie, sa ceara evacuarea lui si pe calea ordonantei presedintiale.
Are nevoie de avocat.

Multumesc mult!
O zi minunata!
Pe procedura noua, o evacuare dureaza putin, dar pana in martie tot nu-l puteti scoate din casa.
E o evacuare a locatarului fara titlu, in baza 1033 Cod de procedura parca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața! vă rog, Învățați-mă cum sa procedez! cu ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Vă rog, Învățați-mă cum sa procedez! Cu 3 ani in urma, sora mea, a achiziționat un apartament prin credit imobiliar/ipotecar ... (vezi toată discuția)
Despartire necasatoriti Liamaria181 Liamaria181 Buna ziua. Va rog putin ajutor. Exista o posibilitate legala de a parasi casa (credit pe numele meu) in care traiesc cu prietenul meu impreuna cu copilul ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal AlexCerSenin AlexCerSenin Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un sfat , un raspuns , orice . Relatia dintre mama si sotul ei a devenit insuportabila din cauza violentei fizice si ... (vezi toată discuția)