avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcini de serviciu in afara fisei postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcini de serviciu in afara fisei postului

Buna ziua, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare. Un medic lucreaza intr-o institutie publica si are in subordine cateva asistente medicale. In cladirea respectivei institutii exista o toaleta pentru pacienti, care de obicei este murdara, deoarece este utilizata intensiv (200-300 de persoane pe zi), iar curatenie se face o singura data pe zi, in jurul orei 14, conform contractului dintre respectiva institutie si o firma de servicii specializate. Pentru a rezolva problema curateniei si a amenzilor care curg de la Sanepid, conducerea institutiei a transmis o decizie catre medic si asistentele medicale conform careia medicul trebuie sa intocmeasca un grafic de curatenie a toaletei, iar asistentele medicale sa curete toaleta cu randul, conform graficului. Astfel, amenzile de la Sanepid pentru lipsa curateniei ar urma sa fie platite de medic si asistentele medicale, in locul institutiei care se considera exonerata de raspundere, prin aceasta decizie. Conducerea institutiei se prevaleaza de faptul ca in fisa postului asistentelor medicale scrie ca pot desfasura si "alte activitati" nespecificate. Intrebarea mea este ce trebuie sa faca medicul si asistentele in aceasta situatie, sa execute decizia sau sa o conteste, iar daca o contesta, pe baza caror motive? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 14 Decembrie 2014
Potrivit art.40 alin.1 lit.c C.mun., angajatorul are, printre drepturi , si acela de a da dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Salariatul are posibilitatea de a contesta o astfel de masura data de catre angajator.

De asemenea, angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatare subsol val99 val99 cum se poate obliga asociatia sa participe la curatarea subsolului daca nu toti locatarii sunt de acord? adica subsolul este inundat, tevi sparte, tantari, ... (vezi toată discuția)
Functionar public care a aplicat o sanctiune cu amenda contraventionala dar care nu mai poate fi pusa in executare deoarece a intervenit prescriptia executarii amenzii contraventionale costache80 costache80 As avea o intrebare in ceea ce priveste posibilitatea unei institutii publice de a imputa unui agent constatator (este vorba de institutia unde persoana in ... (vezi toată discuția)
Prima abatere ca si asistent medical adina23 adina23 Buna ziua, Am o nelamurire, mama mea lucreaza la 2 institutii publice, mai exact doua spitale, la unul are functia de bucatar sef, si la al doilea este ... (vezi toată discuția)