avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta sporuri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta sporuri

Sunt pensionar pentru limita de virsta din 07.02.2009.In perioada 1977-1983 am lucrat intr-o intreprindere in care retributia muncii se facea pe post.Concret aveam trecut in carnetul de munca categoria a2a si primeam pe statul de plata suma corespunzatoare pt. categoria a4a, corespunzatoare postului.Am cerut si obtinut o adeverinta de la angajator in care se arata veniturile brute realizate in aceasta perioad,conform statelor de plata..In adeverinta nu se specifica temeiul legal in urma caruia au fost acordate aceste sume.
Intrebare: pot depune aceasta adeverinta la CJP si sa cer recalcularea pensiei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 3 Iunie 2009
Trebuia ca in adeverinta sa se specifice si daca s-a platit contributie CAS pentru intreaga suma.
Daca da, o puteti duce la Casa de Pensii.
dupa cite imi amintesc CAS sa platit dupa 01.04.2001, in perioada 1977-1983 se platea contributie pensie(obligatoriu era retinuta) si contributie pt. pensie suplimentara de :2sau 3, 4, 5 % care si aceasta era obligatorie?
Indiferent cum s-au numit este acelasi lucru, au acelasi efect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pe post ika ika Va supun atentiei urmatorul aspect: In perioada 1977- 1983 am lucrat la o intreprindere in care retribuirea muncii se facea pe post si nu pe categorie. ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj lunar la pensie eugen2011 eugen2011 Buna ziua, Vreau sa calculez pensia ca sa verific daca CJP face calculul corect dar am nevoie de ajutorul Dvs.: -in perioada 1 iulie 1977-1 ianuarie 1991se ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global Caraana Caraana O ruda de-ale mele a lucrat un nr. de ani in acord,veniturile acestea nu sunt trecute in cartea de munca.Cum se procedeaza ca aceste venituri provenite din ... (vezi toată discuția)