avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna concret \'\'a instraina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna concret ''a instraina

Buna ziua! la intabularea unui imobil proprietarul da o declaratie ca nu a instrainat imobilul.Se considera instrainat, daca proprietarul in baza unui antecontract de v-c, a pus in posesie cumparatorul?.La data efectuarii masuratorilor pt cadastru imobilul era de 6 luni in posesia cumparatorului.
In cazul acesta cine trebuia sa semneze pv de vecinatate?cumparatorul sau vanzaturul sau ambii? Putea vanzatorul si cu vecinul sa cada de acord si sa indice alta limita de granita decat cea din acte,in detrimentul cumparatorului ?E legal ?
Cum trebuia sa se procedeze daca limita de granita cu vecinul era partial imprejmuita cu gard? Multumesc celor ce vor raspunde!
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
ContSters325113, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters325113 , utilizator 14:55, 14 Decembrie 2014
1-
Se considera instrainat, daca proprietarul in baza unui antecontract de v-c, a pus in posesie cumparatorul?

Raspunsul este conditionat de clauzele asumate de parti in antecontract privitor la momentul transferului dreptului de proprietate
2-
Putea vanzatorul si cu vecinul sa cada de acord si sa indice alta limita de granita decat cea din acte,

Masuratorile cadastrale se realizeaza in baza documentelor
Multumesc in primul rand pt raspuns.In antecontract se zice ca x vinde lui y imobilul format din casa si teren, cu pretul de ..... avans achitat 50% din valoarea contractului,pune in posesie pe y cu data de.......iar vanzatorul se obliga ca pana pe data de (peste 4 luni) sa faca demersurile necesare( succesiunea si cadastru) obtinerii actelor pt perfectarea contractului la notar.Cu data punerii in posesie cumparatorul va achita toate cheltuielile comune (curent,gunoi, impozite)
Referitor la masuratorile cadastrale am citit pe undeva, ca limitele de proprietate se considera cele din acte "daca proprietarul si vecinul nu indica altceva." De aici intrebarea mea.
In cazul meu proprietara si cu vecinul au aratat alta linie granita decat cea din acte.
Raspunzand strict la intrebarea din titlu, a ,,instraina" un bun inseamna a renunta la toate atributele dreptului de proprietate asupra bunului: posesie, folosință și dispoziție.
D-l Goe,si eu cred la fel.Chiar daca nu am finalizat actele la notar (din cauza vanzatorului )eu aveam si posesia si folosinta.In dex am gasit : " a trece cuiva stapanirea unui lucru" Poti instraina foarte bine si fara contract. in general vorbind.
Astept parerea unui expert cadastru sau autorizat opci.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
ContSters325113, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține? lucarina lucarina Bună ziua, am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o ... (vezi toată discuția)
Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)