avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil

M-ar interesa daca exista un aliniat in lege in care sa fie mentionata perioada de timp dupa care se pierde dreptul de proprietate asupra unui imobil in situatia in care nu s-a platit impozitul la stat, fiind implicate doua parti civile( una dintre acestea a platit impozitul, iar cealalta nu a prezentat interes (aici fiind vorba de imobilul ramas de parinti) ? Partea care nu a platit impozit mai are drept asupra imobilului ?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 16:40, 14 Decembrie 2014
Calitatea de proprietar nu se pierde asa ușor. Din ce Spuneti Dvs, inteleg ca este vorba de coproprietar.

Art. 562 NCC

Stingerea dreptului de proprietate
(1) Dreptul de proprietate privată se stinge prin pieirea bunului, dar nu se stinge prin neuz. El poate fi însă dobândit de altul prin uzucapiune sau într-un alt mod, în cazurile şi condiţiile anume determinate de lege.
(2) Proprietarul poate abandona bunul său mobil sau poate renunţa, prin declaraţie autentică, la dreptul de proprietate asupra bunului imobil, înscris în cartea funciară. Dreptul se stinge în momentul părăsirii bunului mobil, iar dacă bunul este imobil, prin înscrierea în cartea funciară, în condiţiile legii, a declaraţiei de renunţare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota parte din proprietate miroslavpodavka miroslavpodavka Am si eu o mare nelamurire . Pe scurt suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 . ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil aramcos aramcos Un administrator (desemnat sau nedesemnat cu procura)al unui imobil poate dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune in cazul in care proprietarul este ... (vezi toată discuția)
Dreptul de prorietate ContSters48919 ContSters48919 In conditiile in care proprietarul nu se intereseaza de proprietatea sa timp de peste 20 de ani, nelocuind la adresa mentionata, neplatind impozite, nevizitand ... (vezi toată discuția)