avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public debutant - concediu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public debutant - concediu

Buna ziua!

-pe 15 ianuarie 2014 am fost numita functionar public debutant cu program de 8 ore
-mi s-a spus ca pot beneficia de 21 de zile de concediu pe parcursul anului 2014, drept pe care mi l-am exercitat
-in prioada 13 ian - 16 ian trebuie neaparat sa plec din Bucuresti

Cei de la resurse umane mi-au spus ca imi pot lua concediu de odihna in parioada respectiva urmând ca pe 18 ianuarie sa ies din stagiu si sa devin asistent. E corect asa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 14 Decembrie 2014
Este corect , cum vi s-a spus.

art.57 din Legea nr.188/1999:
......
(5) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie se stabilesc astfel:
a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a III-a;

.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Concurs de recrutare functionar public IlyesEtelka IlyesEtelka Este legal sa se ceara 9 ani de vechime pe un posst de functionar public clasa aIII-a, grad superior daca cel care a demisionat a avut vechime de 9 ani (vezi toată discuția)
Vechime functionar public, calcul zerognost zerognost Care este actul normativ, respectiv articolul, unde se arata care e vechimea necesara pentru a participa la concurs pentru anumite functii publice (de ex. ... (vezi toată discuția)