avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avans salariu 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avans salariu 6 luni

Buna seara,
întrebarea mea este următoarea:
este legal ca un director economic sa-si ridice avans din salariu din casierie pentru 7 luni înainte? acest avans a fost ridicat in mai multe transe având la baza stat de plata semnat de administratorul societății.
Statele de plata nu se pot intocmi in avans, prin urmare nu se pot nici incasa in avans.
Sunteti sigura ca avansul a fost acordat in baza statelor de plata?
Da, aceste avansuri au fost ridicate in baza unor state de plata avans salariu ,intocmite de responsabilul cu salariile din cadrul serv.resurse umane.Exemplu stat avans salariu Aprilie 2015 - 5000 lei, stat avans salariu Martie 2015 - 3000 lei, etc.Este ilegal, nui asa?
Statele de plata nu se pot intocmi in avans, ele se intocmesc lunar pentru luna anterioara si se platesc conform datei stipulate in contractul individual de munca dupa ce munca a fost prestata efectiv.
Prin urmare nu este legala incasarea de avansuri in acest mod.
Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Plata salariului se poate face si de doua ori pe luna - avans si lichidare. Prin urmare, avansul din salariu este o plata legala.

Faptul ca a luat in avans mai multi bani , nu rezulta din niciun text de lege ca este nelegal. Este doar o practica neobisnuita.
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu consider ca este nelegal pentru ca, codul fiscal spune clar:avansul din salariu reprezinta o parte din salariu. acesta se acorda pentru ,, munca prestata''

Alte discuții în legătură

Probleme cu salarul windwolf35 windwolf35 unii sunt de parere ca este legal iar altii nu sa se acorde avans salar pe dispozitie de plata de la casierie...parerea ca este legal o are si un jurist de la ... (vezi toată discuția)
Care sant documentele justificative? windwolf35 windwolf35 este legal sa se dea salariul pe dispozitie de plata? care sant documentele justificative care fac dovada platii salariului? poate sa le enumere cineva? ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta. Cristian Raduta - Birou de Mediator Cristian Raduta - Birou de Mediator Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns referitor la clauza de neconcurenta prevazuta de art.21 Codul Muncii. Am intales din cuprinsul codului ca ... (vezi toată discuția)