avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La divort sotia cere test de paternitate pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La divort sotia cere test de paternitate pentru a demonstra ca nu este copilul meu, dar cere totodata si pensie alimentara

Buna ziua, vin cu rugamintea de a-mi da un sfat pentru ca eu nu mai inteleg nimic: 1. Sunt casatorit de mai multi ani,avind un copil de 3 ani, iar sotia dupa ce a plecat in Italia a deschis divort. Cere test de paternitate la IML. (care ma cost 900 lei) pentru a demonstra ca nu sunt tatal biologic al copilului, dar in acelasi timp cere sa-i platesc pensie alimentara.
2. Avocatul care m-a reprezentat pe mine la un proces in legatura cu un pamint o reprezinta pe sotie in procesul de divort. Este etic profesional?
Ajutati-ma si dati-mi un sfat pentu ca eu nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ipj , utilizator 21:29, 16 Decembrie 2014
neaparat sa va luati si dvs un avocat.
sotia prin aceasi actiune, a scris 2 capete de cerere care se contrazic: pe de-o parte nu va considera tatal copilului iar pe cealalata parte va considera tatal biologic si va solicita pensia alimentara.
dupa sustinerea de la primul capat de cerere in care declara ca nu sunteti tatal biologic inseamna ca dvs nu aveti calitate procesuala pasiva pt capatul de cerere privind pensia alimentara- pt ca te poti indrepta cu aceasta pretentie, numai impotriva tatalui natural/biologic.
Odata ce este tagaduita paternitatea, urmand a fi stabilita filiatia fata de copilul nascut in timpul casatoriei , obligatia legala de intretinere va inceta.

Obligatia legala de intretinere va inceta la momentul cand va fi stabilita paternitatea, prin hotarare definitiva.

Pana la definitivarea procesului dumneavoastra sunteti obligat sa asigurati subzistenta copilului.

Stimate domn, eu consider ca se poate, insa in functie de argumente.
Exista doua variante pe care eu le vad ca sa fie formulata o astfel de cerere, legal: ori nu stie al cui e copilul si are cereri in subsidiar una fata de cealalta ori se bazeaza pe cererea de intretinere a copilului pe 517, intretinerea copilului celuilalt sot (fost sot!!).
IN functie de varianta, apararea e diferita. Va recomand si eu sa aveti un avocat, macar sa arunce un ochi pe cererea sotiei sa vada ce si cum, care ar fi situatia, eventual sa va faca o intampinare sau reconventionala.
Este normal cum a procedat daca corespunde cu ceea ce urmareste sa obtina.Nu neaparat in justitie...
Banuiesc ca ea are si avocat angajat...

Spre exemplu, puteti avea probleme sa vedeti copilul...si ii poate da motive sa nu va lase sa il vedeti...

Se si autoincrimineaza insa pe de alta parte intrucat inseamna ca a intretinut relatii sexuale cu alta persoana...

Depinde si de cazul concret...
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De acord cu cele recomandate anterior de celelalte persoane. Dar eu va pun intrebarea de ce Dvs trebuie sa achitati cele 900 de lei ptr testul de paternitate? Daca vreti Dvs sa dovediti ca copilul este al Dvs atunci OK,dar prin acesta veti ramane ca si o plata permanenta pana la 18 sau 25 de ani ( in functie de studii) cu pesia alimentara despre care spuneati ca va solicita sotia in instanta.

Alte discuții în legătură

Sunt divortat si platesc pentru alimentara pentru cei doi copii. ... mausel25 mausel25 Sunt divortat si platesc pentru alimentara pentru cei doi copii. In urma unui test ADN am descoperit ca nu sunt tatal biologic al unuia dintre ei. Desi platesc ... (vezi toată discuția)
Ajutor nu-i copilul meu floteada floteada Buna ziua, Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, ... (vezi toată discuția)