avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortat si platesc pentru alimentara pentru cei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortat si platesc pentru alimentara pentru cei doi copii. ...

Sunt divortat si platesc pentru alimentara pentru cei doi copii. In urma unui test ADN am descoperit ca nu sunt tatal biologic al unuia dintre ei. Desi platesc pensie alimenara dublu decat s-a stabilit in hotararea de divort, fosta sotie tot incearca sa obtina mai mult.
In tara unde traim in cazul meu as avea dreptul sa-i cer fostei sotii cheltuielile mele pentru copilul care nu este al meu si pe care le pot dovedi in ultimii trei ani.
Ma intereseaza daca si in Romania este asa ceva in lege. Il consider tot copilul meu dar vreau doar sa o sperii pe fosta sotie sa inceteze cu astfel de mizerii legate de bani.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2022
mausel25, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 3 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, puteti cere banii ina[oi ca pensie nedatorata. asta dupa un proces de tagada de paternitate, testul nefiind suficient,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Mai intai, trebuie sa demonstrati, printr-un proces in instanta, ca dvs nu sunteti tatal biologic. Se va face inca un test.
Prin aceeasi cerere, solicitati si restituirea sumelor de bani platite pana acum cu titlu de pensie alimentara pentru minor.
Un test ADN costa 2700 lei.

Sunt și aspecte de drept care va pot crea probleme juridice și sa nu ajungeți sa va judecati.

Cautati avocat daca vreti sa fiți foarte bine orientat în cadrul procesului.

Este bine sa se gândească în amănunt pe toate aspectele.
Trebuie sa timbrati la valoare dacă cereți bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate cerut de tata Cipri202379 Cipri202379 Bună ziua. Ma numesc Cip. R. Din prima casatorie a result un copil. Dar am divorțat la 2 ani după naștere. Am plătit pensie alimentara câțiva ani. ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)