avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie motocicleta cu probleme ascunse la directie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie motocicleta cu probleme ascunse la directie

Am achizitionat o motocicleta dupa ce am testat-o. La primele teste nu am observat probleme cu ea. Am condus-o si am vazut ca e ok si am batut palma. Cand am mai prins curaj si incredere in motocicleta am reusit sa mai cresc viteza cu care o conduceam si la peste 70km/h am observat ca ii smuceste ghidonul stanga-dreapta.

Am contactat propriearul si i-am comunicat ca ar fi just sa se ocupe de depanarea ei pentru livrarea motocicletei intr-o stare care sa nu-mi puna viata in pericol. Desigur nici nu vrea sa auda de asa ceva. As vrea sa stiu daca poate fi dat in judecata fostul proprietar pentru ca a vandut un vehicul cu probleme care imi pot periclita viata.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 17:26, 3 Iunie 2009
da, il puteti da, cerandu-i sa repare motocicleta sasu sa va restituie pretul platit.

av.m.vasilescu
Il puteti da in judecata, dar paratul va motiva in intampinarea in felul urmator:

1. Vanzarea a fost una pe incercate. Cumparatorul a testat temeinic inainte starea tehnica a motocicletei si a parcurs si un nr de kilometri de proba.

In urma acestor teste a hotarat sa cumpere motocicleta.

2. Aceste defectiuni care sunt reclamate nu existau la momentul vinderii. Aceste defectiuni, in masura in care exista, au intervenit dupa momentul vinderii ca urmare a neadaptarii vitezei de mers in functie de diferitele obstacole intalnite pe carosabil (gropi, guri de canal etc)

Mai mult in doctrina se apreciaza ca dvs va asumati riscul unor astfel de defecte in cazul cumpararii unei masini second hand. Ar fi absurd sa cerem ca ea sa functioneze ca in prima zi.

In concluzie... puteti incerca o actiune in instanta dar e foarte probabil sa aveti o dezamagire si mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa Carmenmoise Carmenmoise Buna Ziua In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care ... (vezi toată discuția)
Accident motocicletă cu o autoutilitară. este posibil să fiu găsit vinovat deși nu am nicio vină? cristian burry cristian burry Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dorii sa stiu parerile dumneavoastra. In data de 12.10.2017 in jurul orei 20;00 in timp ce ma ... (vezi toată discuția)
Este normal să te oprească un polițist cu mașina-radar neinscripționată cu semnele poliției? Mihai_Alex01 Mihai_Alex01 Salut. Am și eu o intrebare, este normal să te oprească cu radarul un polițist cu o mașină neinscriptionată cu semnele poliției. (vezi toată discuția)