avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil contract pe perioada determinata

Buna ziua. Am lucrat timp de 18 luni la o firma cu contract pe perioada determinata. Contractul a expirat la data de 01.08 iar eu pe 16.07 am intrat in concediu de maternitate iar de la 01.08 am fost preluata de casa de sanatate . Cele 126 zile au expirat pe 18.11 iar cei de la asistenta siciala nu imi primesc dosarul ptr ca nu sunt in somaj. Este normal? Ma aflu in cele 60 de zile de la terminarea concediului de maternitate. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:51, 15 Decembrie 2014
Care este data nasterii copilului?
1. Nu trebuie sa fiti neaparat in somaj pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Cei de la Primarie nu cunosc prevederile legale.
- Pentru a primi indemnizatie pentru CCC nu conteaza ce statut aveti dupa nasterea copilului ci numai perioada de pana la nastere.

3. - Dupa ce s-a terminat concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) puteti depune actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.
- Daca le depuneti in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate veti beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu ziua urmatoare ultimei zile de concediu de maternitate.

4. - Daca cei de la Primarie nu vor sa primeasca actele va adresati cu o sesizare Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) unde ajung actele de la Primarie si care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Actele le puteti depune si direct la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.am nascut pe 12 iulie.in cat timp trebuie sa depun actele pentru CCC si de la ce data intru in concediu dupa depunerea actelor?multumesc (vezi toată discuția)
Ccc si indemnizatie de crestere a copilului CristineFl CristineFl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu informatii juridice in legatura cu situatia mea. Sunt angajata cu un contract pe per determinata, contractul urmand sa ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)