avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil 2 ani

As dori sa stiu daca tatal unui copil nascut inafara casatoriei care este si pensionar de stat poate beneficia de indemnizatie de crestere pentru copilul nascut pe 5 noiembrie 2014 pentru 2 ani in situatia in care este trecut pe numele lui , deci recunoscut , mama neavind nici o calitate de asigurat deoarece este casnica , sincer un asa caz nu am mai intalnit eu . Va multumesc pentru intelegere .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 15 Decembrie 2014
1. Nu ati precizat ce fel de pensie are tatal copilului si de aceea banuiesc ca este vorba de pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata sau anticipata partiala.

2. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu prevede o asemenea situatie.
- Cred ca legiuitorul nu a luat in calcul si posibilitatea ca un pensionar pentru limita de varsta poate deveni parinte.

3. In OUG 111/2010 este prevazuta numai situatia in care parintele este pensionar de invaliditate.

4. - In aceasta situatie va recomand sa va adresati Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Sau va puteti adresa direct ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

5. - Eu cred ca ar putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste si pensia iar statul ii mai da 500 lei lunar.

6. Am rugamintea ca dupa primirea raspunsului sa-l postati si aici poate mai foloseste si altora in asemenea situatie! Multumesc!




Nu va putea beneficia de indemnizatia pentru CCC intrucat veniturile din pensii nu intra in categoria veniturilor care se iau in considerare si prevazute de art.3 din OUG 111/2010.

art.3
(1) Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap emilianicolau emilianicolau In cazul copilului cu handicap ( certificat grav sever ) tatal este obligat sa isi ia o luna de concediu crestere copil in primul an de viata al copilului? ... (vezi toată discuția)