avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare Individuala la conducta de gaza- conditii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare Individuala la conducta de gaza- conditii

Buna seara, sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Doresc sa investesc in racordarea apartamentului, la conducta de gaz a proprietarului de la parterul scarii unde locuiesc. Apartamentul meu este la etajul 2, pe aceeasi latura a scarii. Mentionez ca exista bransament separat, cu aprobarea asociatiei de proprietari. aprobare data initial pentru cel de la parter. Noi, eu si vecinul de la etajul 1, ne vom racorda, dupa demersurile necesare la Distrigaz, la conducta deja existenta, nu la cea comuna a blocului. Administratorul confirma sub semnatura, ca nu avem restante de nici un fel la intretinere, dar PRESEDINTA asociatiei, refuza, din motive personale, sa aplice stampila si semnatura, pe primul document care se depune la Distrigaz, in vederea compunerii dosarului pentru locul de consum ( proiect, taxa distrigaz, taxa MLPAT), acesta fiind adeverinta de anunt a furnizorului de gaz. Deoarece, investitia, este 100% a noastra, ca proprietari in aceasta asociatie ( eu si vecinul de la et.1), si daca proiectantul avizat, confirma ca exista solutie tehnica, nu inteleg dece PRESEDINTA refuza sa avizeze acest prim document,. Pentru acest lucru, nu putem contracta, frma cu care am negociat, racordarea la conducta separata deja existenta. Rugamintea noastra, a celor 2 proprietari vecini pe verticala, este sa gasim o solutie legala pentru a evita, in aceste conditii, atitudinea dictatoriala si fara o motivatie, tehnica economica sau legica, a doamnei care, in calitate de presedinta ASPROP, detine stampila si codul fiscal al asociatiei.
Deosebite multumiri.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
managerul, utilizator
Cel mai recent răspuns: managerul , utilizator 02:27, 20 Decembrie 2014
Actionati in instanta, asociatia+presedinta, intr-o cauza pe obligatia de a face.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
Aveti si acordul vecinului de la parter, care e proprietarul conductei?

Daca da, atitudinea presedintei nu se explica, aparent.
In instanta puteti obtine obligarea acesteia de a va da semnatura si stampila pe documentul necesar.
Multumim ! proprietarului conductei, ii vom platii cota parte din cheltuielile initiale. Dar...unde se incrie in lege..obligatia de a face? a asociatiei-presedinta? Scuze pentru ignoranta mea!
Sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie despre problema cu care va confruntati
Multumim..e o prima cale. Sper sa nu ajungem in instanta ca pierdem timpul nostru!

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaze din bloc DOctavian DOctavian Buna ziua. Doresc sa ma racordez la conducta de gaze de pe scara blocului. Initial , conducta de gaze a fost bagata in bloc pana la parter si s-a legat doar ... (vezi toată discuția)
Bransare fara acord alex_element alex_element Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului membru_anonim membru_anonim Vecinul de la parter, proprietarul conductei de gaz cred ca are ceva personal cu mine de cand m-am mutat in acest bloc. Initial nu a dorit sa accepte ... (vezi toată discuția)