Buna seara, sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Doresc sa investesc in racordarea apartamentului, la conducta de gaz a proprietarului de la parterul scarii unde locuiesc. Apartamentul meu este la etajul 2, pe aceeasi latura a scarii. Mentionez ca exista bransament separat, cu aprobarea asociatiei de proprietari. aprobare data initial pentru cel de la parter. Noi, eu si vecinul de la etajul 1, ne vom racorda, dupa demersurile necesare la Distrigaz, la conducta deja existenta, nu la cea comuna a blocului. Administratorul confirma sub semnatura, ca nu avem restante de nici un fel la intretinere, dar PRESEDINTA asociatiei, refuza, din motive personale, sa aplice stampila si semnatura, pe primul document care se depune la Distrigaz, in vederea compunerii dosarului pentru locul de consum ( proiect, taxa distrigaz, taxa MLPAT), acesta fiind adeverinta de anunt a furnizorului de gaz. Deoarece, investitia, este 100% a noastra, ca proprietari in aceasta asociatie ( eu si vecinul de la et.1), si daca proiectantul avizat, confirma ca exista solutie tehnica, nu inteleg dece PRESEDINTA refuza sa avizeze acest prim document,. Pentru acest lucru, nu putem contracta, frma cu care am negociat, racordarea la conducta separata deja existenta. Rugamintea noastra, a celor 2 proprietari vecini pe verticala, este sa gasim o solutie legala pentru a evita, in aceste conditii, atitudinea dictatoriala si fara o motivatie, tehnica economica sau legica, a doamnei care, in calitate de presedinta ASPROP, detine stampila si codul fiscal al asociatiei.
Deosebite multumiri.
Aveti si acordul vecinului de la parter, care e proprietarul conductei?
Daca da, atitudinea presedintei nu se explica, aparent.
In instanta puteti obtine obligarea acesteia de a va da semnatura si stampila pe documentul necesar.
Multumim ! proprietarului conductei, ii vom platii cota parte din cheltuielile initiale. Dar...unde se incrie in lege..obligatia de a face? a asociatiei-presedinta? Scuze pentru ignoranta mea!