Ma aflu intr-un litigiu cu o agentie guvernamentala care mi-a acordat o subventie. La un moment dat agentia a considerat ca am incalcat niste reguli si m-a notificat sa o restitui. Notificarea a constat intr-o adresa simpla a agentiei, semnata de conducere, in care imi solicita sa depun la o banca, intr-un cont specificat, o suma de bani (valoarea subventiei).
Intrebare: Nu trebuia ca agentia sa mearga in instanta, sa investeasca aceasta adresa cu titlu executoriu? E suficienta acea adresa simpla, marcheaza ea dpdv juridic suspendarea prescriptei si inceputul executiei?
Notificarea trebuie facută în termen de 5 ani de la data cănd au luat la cunoștință cu privire la faptul că ați încălcat prevederile respective. Dacă puteți dovedi că știau de încălcare de mai mult de 5 ani, aveți o sansă în contestație, pe acest motiv.
Regret, dar raspunsurile si comentariile au fost pe aspecte colatarale intrebarii.
Intrebarea suna astfel: Nu trebuia ca agentia sa mearga in instanta, sa investeasca aceasta adresa cu titlu executoriu? E suficienta acea adresa simpla, marcheaza ea dpdv juridic suspendarea prescriptei si inceputul executiei?
ADresa nu se investeste.. ce sa investeasca ? Dvs va judecati pt ca agentiei sa i se dea dreptul ca apoi sa va execute. Cu adresa aia n-a facut altceva decat sa va puna in intarziere, de la data notificarii dvs datorati banii in opinia lor.
Inteleg ca sunteti in proces cu ei sau nu ? Atunci de ce vb de executare cand nu ati ajuns acolo ?
Sensul intrebarii era urmatorul: daca acea adresa produce efecte juridice sau nu. Ea s-a facut la 4 ani si 10 luni dupa data la care crede agentia ca trebuie sa returnez subventia. Daca este o simpla adresa, fara efecte juridice, atunci termenul de prescriere a intervenit si litigiul este fara obiect.
Deci: o simpla adresa poate conta dpdv juridic si intrerupere perioada de prescriere?
Prin acea adresa v-a facut cunoscut ca nu vi se cuvine acea suma de bani si v-o cer inapoi. Ce sa fie prescris daca dreptul lor la actiune nu s-a nascut cand v-au dat banii, ci cand au descoperit ca nu vi se cuvin.
E atat de greu sa ziceti daca sunteti in proces cu ei ?
Factura neplatita
CristineO
[editat]
Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati intr-o problema mai delicata, Prietena mea are factura de la[ furnizor telefonie] din 2009 neplatita, este ... (vezi toată discuția)