avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificarea ca adresa simpla are valoare executorie?
Discuție deschisă în Executare silită

Notificarea ca adresa simpla are valoare executorie?

Ma aflu intr-un litigiu cu o agentie guvernamentala care mi-a acordat o subventie. La un moment dat agentia a considerat ca am incalcat niste reguli si m-a notificat sa o restitui. Notificarea a constat intr-o adresa simpla a agentiei, semnata de conducere, in care imi solicita sa depun la o banca, intr-un cont specificat, o suma de bani (valoarea subventiei).

Intrebare: Nu trebuia ca agentia sa mearga in instanta, sa investeasca aceasta adresa cu titlu executoriu? E suficienta acea adresa simpla, marcheaza ea dpdv juridic suspendarea prescriptei si inceputul executiei?
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:57, 8 Ianuarie 2015
Notificarea trebuie facută în termen de 5 ani de la data cănd au luat la cunoștință cu privire la faptul că ați încălcat prevederile respective. Dacă puteți dovedi că știau de încălcare de mai mult de 5 ani, aveți o sansă în contestație, pe acest motiv.
Regret, dar raspunsurile si comentariile au fost pe aspecte colatarale intrebarii.

Intrebarea suna astfel: Nu trebuia ca agentia sa mearga in instanta, sa investeasca aceasta adresa cu titlu executoriu? E suficienta acea adresa simpla, marcheaza ea dpdv juridic suspendarea prescriptei si inceputul executiei?
ADresa nu se investeste.. ce sa investeasca ? Dvs va judecati pt ca agentiei sa i se dea dreptul ca apoi sa va execute. Cu adresa aia n-a facut altceva decat sa va puna in intarziere, de la data notificarii dvs datorati banii in opinia lor.
Inteleg ca sunteti in proces cu ei sau nu ? Atunci de ce vb de executare cand nu ati ajuns acolo ?
Sensul intrebarii era urmatorul: daca acea adresa produce efecte juridice sau nu. Ea s-a facut la 4 ani si 10 luni dupa data la care crede agentia ca trebuie sa returnez subventia. Daca este o simpla adresa, fara efecte juridice, atunci termenul de prescriere a intervenit si litigiul este fara obiect.

Deci: o simpla adresa poate conta dpdv juridic si intrerupere perioada de prescriere?
Prin acea adresa v-a facut cunoscut ca nu vi se cuvine acea suma de bani si v-o cer inapoi. Ce sa fie prescris daca dreptul lor la actiune nu s-a nascut cand v-au dat banii, ci cand au descoperit ca nu vi se cuvin.
E atat de greu sa ziceti daca sunteti in proces cu ei ?

Alte discuții în legătură

Factura neplatita CristineO CristineO [editat] Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati intr-o problema mai delicata, Prietena mea are factura de la[ furnizor telefonie] din 2009 neplatita, este ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! In situati in care am o factura de la un furnizor(eu fiind srl)din anul 2008 neachitata,se poate considera prescrisa?Avand in vedere ca temenul ... (vezi toată discuția)