avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu terenul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu terenul vecinului

Vecinul meu cu care nu ma inteleg e intrat cu gardul la mine cam 50 de cm pe distanta de vreo doi metri ! El nu crede ca e asa si a inceput cu jigniri etc ! Vreau sa aduc Cadastrul, dar am o intrebare ! Daca cei de la cadastru stabilesc ca asa e, e intrat la mine pot sa-i cer ceva daune/chirie? Multumesc
Daca dovediti din masuratori ca vecinul a intrat peste proprietatea dvs. si sunteti prejudiciat cu folosinta acelei suprafete, formulati actiune in pretentii si solicitati plata pentru lipsa de folosinta in valoare de ...lei, cat considerati, socotita pe mp intrun interval de timp care sa nu depaseasca 3 ani, pentru ca altfel restul este prescris.
Cadastrul fara un proces nu va poate ajuta la nimic (decat sa va convingeti dvs. ca este asa), nici la despagubiri, nici la mutarea gardului.
Puteti cere pretentii pentru lipsa de folosinta de la data punerii in intarziere a vecinului (prin executor sau actiune in instanta). Cat sa fie pentru 1 metru patrat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mai mic decât pe actul de proprietate Mariandanut Mariandanut Am si eu o intrebare?cum este posibil pe actul de propietar am 400 metri patrati si in cadastru am 368 am solicitat cadastrul pentru o constructie intrebarea ... (vezi toată discuția)
Cadastru ramona.vasile ramona.vasile Buna seara! Am nevoie de cateva informatii privitoare la un cadastru. Mama detine un act de vanzare cumparare pe un teren cu suprafata de 300 de metri ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa cred FodorLevente FodorLevente Va scriu exact ce s-a intamplat,si rog raspuns cat mai concret! M-au dat in judecata cu faptul ca am daramat 45 m de gard,si l-am mutat cu un metru spre ... (vezi toată discuția)