avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand normele \'bat \' legea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand normele 'bat ' legea

Azi am avut o zi dificila. Am incercat , mai bine zis, am crezut ca si in Romania, litera de lege E LEGE.
Din pacate , NU e asa. Normele de aplicare ale Legii modifica total Legea.
Azi am fost sa depun dosarul de somaj al fiului meu, care a avut nesansa sa pice rezidentiatul.Si , inarmata cu legea 76 din 2002 si raspunsul primit de la consultantul Dvs, am sperat in succes,in intrarea in normal a unei situatii dificile si neplacute.
Din pacate, continutul si prevederile articolelor : 38, respectiv 17, alin.2,litera b, in care sunt prezentate conditiile de obtinere a ajutorului de somaj de catre un absolvent de invatamant superior, sunt complet modificatede normele de aplicare a acestora din HG 174/20 februarie 2002, art.8, care prevede obigativitatea PREZENTARII absolventului la Oficiul Fortelor de munca, in termen de 60 de zile, pentru INSCRIERE.
Deci nu te-ai inscris, nu existi.Textul de lege este NUL SI NEAVENIT.
Si atunci ma intreb, cine are dreptate , in tara noastra frumoasa - textul Legii sau Normele de aplicare?
Cum poate fi tratat acest lucru? In cine sa te mai increzi, cand albul devine negru si ceea ce ai crezut ca stii, de fapt e o eroare, cu iz legislativ demodat , actualizat cu niste Norme care au grija sa schimbe total,#-o totul?
Va rog ajutati-ma sa inteleg, cum poti sa fii somer inainte de a sti daca esti sau nu rezident, stiind ca legile statului roman nu permit unui absolvent de medicina generala sa profeseze nicaieri fara rezidentiat ? De ce un text de lege se modifica atat de drastic prin niste Norme ? Cum se pot remedia aceste lucruri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: libra_y2005 , utilizator 21:29, 14 Ianuarie 2015
Atentie insa ca , Ministerul Muncii este posibil sa trimita solicitare la ANOFM si acestia sa emita raspunsul.
Totusi absolventul facultatii de medicina nu este in stare (are vre-o problema de sanatate/medicala) singur sa mearga sa-si depuna actele pentru somaj?? Sau nu il intereseaza ajutorul de somaj?? sau inca nu i-ati taiat ombilicul??? Legea spune clar...se prezinta pesoana in cauza(dupa cum ati specificat si dvs. "prevede obigativitatea PREZENTARII absolventului la Oficiul Fortelor de munca, in termen de 60 de zile, pentru INSCRIERE") nicidecum interpusi...
Stimate Domn, nu am nevoie de ironia Dvs. ci de experienta Dvs, Daca nu doriti sa o impartasiti, aveti bunavointa si abtineti-va de la alte comentarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi sebi_pop sebi_pop Buna, As avea o nelamurire referitor la acordarea indemnizatiei de somaj pentru absolventi. Am terminat studiile de masterat in Iulie anul curent si pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj roxanik18 roxanik18 imi puteti spune va rog daca pentru indemnzatia de somaj pentru absolventi te poti inscrie doar intr-un termen de 60 zile sau poti si dupa. (vezi toată discuția)
Ajutor somaj absolventi tuilleries tuilleries Buna ziua! Fiul meu a intrerupt cursurile in clasa a XII-a. Le-a reluat anul trecut la seral si acum va sustine examenul de bacalaureat. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)