Azi am avut o zi dificila. Am incercat , mai bine zis, am crezut ca si in Romania, litera de lege E LEGE.
Din pacate , NU e asa. Normele de aplicare ale Legii modifica total Legea.
Azi am fost sa depun dosarul de somaj al fiului meu, care a avut nesansa sa pice rezidentiatul.Si , inarmata cu legea 76 din 2002 si raspunsul primit de la consultantul Dvs, am sperat in succes,in intrarea in normal a unei situatii dificile si neplacute.
Din pacate, continutul si prevederile articolelor : 38, respectiv 17, alin.2,litera b, in care sunt prezentate conditiile de obtinere a ajutorului de somaj de catre un absolvent de invatamant superior, sunt complet modificatede normele de aplicare a acestora din HG 174/20 februarie 2002, art.8, care prevede obigativitatea PREZENTARII absolventului la Oficiul Fortelor de munca, in termen de 60 de zile, pentru INSCRIERE.
Deci nu te-ai inscris, nu existi.Textul de lege este NUL SI NEAVENIT.
Si atunci ma intreb, cine are dreptate , in tara noastra frumoasa - textul Legii sau Normele de aplicare?
Cum poate fi tratat acest lucru? In cine sa te mai increzi, cand albul devine negru si ceea ce ai crezut ca stii, de fapt e o eroare, cu iz legislativ demodat , actualizat cu niste Norme care au grija sa schimbe total,#-o totul?
Va rog ajutati-ma sa inteleg, cum poti sa fii somer inainte de a sti daca esti sau nu rezident, stiind ca legile statului roman nu permit unui absolvent de medicina generala sa profeseze nicaieri fara rezidentiat ? De ce un text de lege se modifica atat de drastic prin niste Norme ? Cum se pot remedia aceste lucruri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
libra_y2005 , utilizator
21:29, 14 Ianuarie 2015