avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Etapele demisiei la un Angajator dificil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Etapele demisiei la un Angajator dificil

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care vreau sa imi schimb locul de munca.
Drept urmare trebuie sa intocmesc din cate am inteles Demisia sau Cerere de incetare a contractului de munca.
Angajatorul este dificil si nu este dispus sa imi inteleaga optiunea.Prima reactie a fost una vulcanica,cei de la HR mi-au respins cererea si nu vor sa o inregistreze.
Ce pot face ca cererea mea sa fie inregistrata ?
Zilele de preaviz de cand incep sa se contorizeze,in cazul in care angajatorul nu este deschis la discutii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 16 Decembrie 2014
trimiteti demisia la sediul companiei prin posta cu recomandare de primire.
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun..

2. Codul Muncii prevede acum ca angajatorul este obligat sa inregistreze demisia. Altfel, el va fi sanctionat cu amenda de la 1.500 la 3.000 lei.

3. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

4. In calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie tudordiana tudordiana Buna seara, As dori sa stiu, cf noului cod al muncii, conditiile care trebuiesc indeplinite in cazul demisiei. Mai sunt obligatorii cele 20 zile de ... (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie, consecinte OleseaT OleseaT Buna ziua, As dori sa stiu daca imi dau demisia si seful nu mi-o accepta, ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)