avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte de munca

salut
cine imi poate oferi si mie un sfat?
am fost angajat la firma in iulie 2007, la un patron care avea practic 4 firme. In 25 februarie patronul a deceedat, eu ocupand la una din firme prin contract de munca functiia de director economic si la altele doua numit director economic prin mandat. Dupa moartea acestuia am nevoit sa raman la una din firme pt k eram in control fiscal, care a durat pana la sfarsitul lui august 2008, insa fara a mai fi platit de cineva, la acea firma mai existand un asociat, care era si administrator, dar care nu stia absolut nimic din ceea ce se intampla in acea firma. Pt muncitorii firmei am intocmit si semnat eu dispozitii de concediere, insa knd am vrut sa-mi recuperez si eu cartea de munca,surpriza, nu avea cine sa ma concedieze sau sa sa-mi aprobe demisia si nu imi pot recupera cartea de munca. Cei de la ITM Deva au zis sa astept succesiunea si urmasii dupa ce preia firmele sa ma concedieze sau sa-mi aprobe demisia, insa mostenitorul locuieste in America si deci dupa 1 an si 3 luni ink nu s-a finalizat succesiunea. Ce am de facut? In viziunea celor de la ITM Deva sa astept si sa mor de foame...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 3 Iunie 2009
Ati luat legatura cu mostenitorul din America?...trebuie sa faceti o sesizare scrisa la ITM...trebuie sa va inceteze contractul de munca .
1. Aveti doua posibilitati:
- asa cum ati semnat pentru altii decizia de concediere, cu aceeasi imputernicire, puteti sa semnati si propria dvs. concediere.
- sa va angajati la alt loc de munca (cumulul de functii este permis de lege) si o sa duceti carnetul de munca atunci cand se va rezolva problema cu vechiul angajator.

2. ITM ar trebui sa va sfatuiasca ce sa faceti intr-o asemenea situatie speciala. E usor sa spui "asteapta succesiunea", parca asta s-ar face in doua zile!? Dupa ITM, poti sa mori de foame daca nu ai "docomentul". Ce usor e sa te speli pe maini!
:offtopic:
Si care ar fi solutia data de ITM, in acest caz?
1. Sa ajute persoana in cauza chiar intervenind la Ministerul Muncii sau la forul tutelar sa gaseasca o solutie.
2. Nimic nu e mai frumos decat sa-ti ajuti semenii la necaz! Chiar (sau mai ales) daca esti functionar PUBLIC.
3. De exemplu cele doua solutii date de mine.
tudorvaleriu a scris:

1. Sa ajute persoana in cauza chiar intervenind la Ministerul Muncii sau la forul tutelar sa gaseasca o solutie.
2. Nimic nu e mai frumos decat sa-ti ajuti semenii la necaz! Chiar (sau mai ales) daca esti functionar PUBLIC.
3. De exemplu cele doua solutii date de mine.

Nu cred ca este cazul meu ... daca te referi ca nu ajut semenii.:(
Valeriu, nu-mi place sa intru intr-o polemica offtopic.

Dupa cum stii, practica in ITM-uri este neunitara ... cu toate ca nici legea nu ajuta acei functionari publici sa ofere solutii plauzibile.
In situatia expusa, poate exista solutii (chiar si cele oferite de tine), dar se pare ca ITM Deva este de alta parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva? solutii Va rog dak m-ati putea ajuta cu niste raspunsuri la urmatoarea problema. Lucrez la o firma care se ocupa cu arhivarea datelor pe calculator. In urma cu 1 luna ... (vezi toată discuția)