avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva? Solutii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva? Solutii

Va rog dak m-ati putea ajuta cu niste raspunsuri la urmatoarea problema.
Lucrez la o firma care se ocupa cu arhivarea datelor pe calculator. In urma cu 1 luna au fost angajati la firma 10 oameni, iar acum patronul firmei a ajuns la concluzia ca suntem prea multi angajati si a decis sa concedieze 10 oameni din cei vechi (chipurile ca ar fi facut greseli in munca de inregistrare a datelor) si 2 dintre oamenii noi. Zis si facut doar ca in loc sa-i concedieze i-a obligat sa-si semneze demisia. In semn de protest fata de aceste abuzuri Administratorul firmei si-a dat si el demisia. Mie imi este frica sa nu ma dea afara. In cazul in care ar dori sa ma dea afara ce-mi recomandati; sa refuz sa semnez demisia si mai apoi in cazul in care ma concediaza sa-l dau in judecata pentru concediere abuziva ? Mentionez ca nu am semnat nici un regulament intern ci doar CIM care nu specifica nimic in legatura cu desfacerea CIM in cazul in care exista greseli in activitatea prestata (doar "angajatul trebuie sa-si desfasoare activitatea cu maxima probitate profesionala"). Totodata am avea sanse de castig dak ne-am alia toti cei concediati si l-am da in judecata?
Mentionez ca firma are sediul in LOndra (hehe impozite mici :)) si puncte de lucru in Budapesta si in Oradea? Cine raspunde in fata legii patronul sau administratorul demisionar care inca este in perioada de preaviz? Totodata cum as putea demonstra ca aceste concedieri sunt si pe criterii etnice (80% firma angajati maghiari) - patron cetatenie si etnie maghiara iar, restu' din care 7 concediati romani(din 15)
Va rog sa ma ajutati sa infund aceste lichele de patroni care cred ca Romania este plantatie cu sclavi!
Ati semnat vreo fisa a postului?
Daca nu, aliati-va si faceti-l sa demonstreze in justitie greselile voastre. Parerea mea.
In cazul in care n-ati semnat nici un regulament de ordine interioara sau o fisa a postului puteti sa-l actionati in justitie iar sansele de castig sunt mari.
Am acum pe rol un client concediat abuziv(verbal). Mi-a fost respins singurul martor care putea arata concedierea ilegal si discutiile cu patronul.
Unde lucrati? La punct de lucru in Romania? Daca lucrati in Romania, vedeti conditiile din CM ref. la concediere.
In caz ca, la fel ca si clientul meu, vi se va spune ,,vi cu demisia pe biroul meu", nu o faceti, dar nici nu ascultati daca vi se zice ,,de luni cauti alt loc de munca". In caz ca va spune, va duceti la serv. ca de obicei. Daca va da preavizul de concediere, sa il luati, ca sa il puteti da in judecata.
Si cu administratorul demisionar, acesta fiind fct de conducere, are 30 de zile in care va mai indeplini obligatiile asumate.
Nu cred ca aveti cum sa demostrati angajari sau concedieri pe criterii etnice. Daca se va intampla sa va dea afara, impreuna cu alti romani, faceti plangere la Consiliul National Pentru comb. Discriminarii, 30 de zile de la fapta prejudiciabila, etc.(daca stati in Romania).
La CJ se fac angajari preferentiale pe motive etnice, religioase si cateodata pe optiuni politice.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Lucrez la un punct de lucru al firmei in Romania(Oradea). Mentionez ca nu am semnat nici o foaie a postului doar CIM si instructajul PSI :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva cu art. 61 lit. a) maria.v maria.v M-am angajat pe 01.07.2005 semnand contractul colectiv de munca pe perioada determinata de 3 luni. In a treia saptamana am avut un conflict destul de urat cu o ... (vezi toată discuția)
daca nu-mi semnez demisia, pot sa-mi inchida cartea de munca la litera a sau sa nu-mi mai vad banii??? kopysto kopysto Lucrez la o firma care este lider international in domeniul productiei instalatiilor termice, din noiembrie anul trecut pe postul de reprezentant vanzari pe ... (vezi toată discuția)
Presiuni in preaviz Marius Nou Marius Nou daca mi s-a inmanat o foiae de la parton cum ca as fi concediat si acum ma ameninta ca daca nu semnez niste acte pe care le vrea el, o sa am probleme, el poate ... (vezi toată discuția)