avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... presiuni in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

presiuni in preaviz

daca mi s-a inmanat o foiae de la parton cum ca as fi concediat si acum ma ameninta ca daca nu semnez niste acte pe care le vrea el, o sa am probleme, el poate sa-mi desfaca contractul de munca disciplinar? ii e teama sa nu-l dau in judecata si are un comportament deviant si ma preseaza cu mai multe probleme, semnare de acte, predarea cheii de la intrarea in firma, desi eu mai am de stat i peroada de preaviz si tb sa intru sa ma trec pe prezenta.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:13, 28 Februarie 2009
din experienta as spune ca nu sunt doar deviati, sunt si cretini indivizii de felul asta. nu exista nici o cale prin care sa te concedieze disciplinar, mai ales ca iti limiteaza accesul la munca, in sensul ca nu se mai poate presta munca, desi exista vointa in sensul asta. e o manevra pe care toti idiotii de genul asta o incearca, atunci cand oamenii le pleaca. unii ii forteaza sa plece si incheie relatiile imediat, prin acord comun si fara preaviz, altii prin demisii fara preaviz si tot asa. sau, unii sunt dispusi la plati compensatorii numai ca sa fie siguri ca pleci. din experienta spun ca nu iti poate face nimic. vii cand vrei, incerci sa muncesti, nu poti, pleci. esti in preaviz, deci nu are legal ce sa iti faca. in plus, putina lume stie, dar in preaviz programul se reduce la jumatate, tocmai pt ca omul sa isi caute altceva. ceea ce evident ca nu se respecta in Romania. si probabil nicaieri altundeva.
Nimeni nu va poate obliga sa semnati un act.Mai ales ca in perioada de preaviz nu aveti ce semna.Nu va poate desface contractul de munca la intamplare,risca mult.Lasati-l in pace,pentru cate zile au mai ramas din preaviz.
Nu este indicat sa semnati acte doar pentru ca va ameninta patronul. Orice act se semneaza in momentul incheierii sau intocmirii si nu se semneaza actele retroactiv.
Avantajul este de partea dumneavoastra, iar in cazul unei concedieri indisciplinare patronul trebuie sa faca acest lucru legal si pe motive temeinice, dupa efectuarea unei cercetari disciplinare. Nu este motiv de indisciplina , faptul ca refuzati sa semnati niste acte retroactiv. Nici un judecator nu o sa-i dea dreptate patronului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare fisa post retroactiva theonewho theonewho Buna ziua, Va prezint următoarea situație, pentru care va rog sa îmi transmiteți dacă exista cai de atac: sunt angajata la o firma din luna ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Demisie. cer ajutor IolandaMihaela98 IolandaMihaela98 Buna seara. Am si eu o prombema si poate ma ajuta cineva... Sora mea si a anuntat demisia, atat verbal , cat si prin mesaj,maine si in scris, dar a prmit ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz maya01 maya01 Cat de mult ma poate afecta o incheiere din motive disciplinare a contractului de munca? Va intreb ptr ca eu la jumatatea lunii august mi-am dat demisia din ... (vezi toată discuția)