avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie. Cer ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie. Cer ajutor

Buna seara. Am si eu o prombema si poate ma ajuta cineva...
Sora mea si a anuntat demisia, atat verbal , cat si prin mesaj,maine si in scris, dar a prmit drept amenintare desfacerea contractului pe motive indisciplinare daca nu respecta preavizul. Mentionez ca, nu are nici o luna de cand lucreaza pentru ei si este primul job. Stie cineva ce este de facut in cazul asta ??
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
IolandaMihaela98, utilizator
Cel mai recent răspuns: IolandaMihaela98 , utilizator 22:22, 9 Octombrie 2018
Ce fel de contract de munca a avut incheiat, pe perioada nedetrminta sau determinata, pe ce perioada, a avut perioada de proba in contract?
Ce perioada de preaviz are in contract?
Pe perioada determinata de 3 luni(a lucrat in perioada 18.09-08.10). (Azi si-a anuntat demisia). Da, a avut perioada de proba de 15 zile calendaristice( 18.09-02.10). Perioada de preaviz este de 20 de zile calendaristice
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
IolandaMihaela98, utilizator
Zilele de proba sunt lucratoare si nu calendaristice.

I s-a facut instructajul general introductiv de protectia muncii si controlul medical la angajare?
nu a facut controlul medical mai ales ca este vorba de un domeniu de activitate in alimentatie publica si nici protectia muncii, doar contract de munca semnat.
Isi poate da demisia conform art 81 alin (8) din Legea 53/2003 Codul muncii.
Sa notifice in demisie acest articol si aliniat. Demisia trebuie inregistrata.
O depune in 2 ex. si pe ex ei sa treaca nr de inregistrare.
Nu trebuie sa motiveze demisia, iar daca angajatorul ii incheie c. i. m. pentru indisciplina trebuie facuta in primul rand cercetare disciplinara prealabila. Poate contesta decizia la tribunal daca ii incheie contractul pentru indisciplina.

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Perioada de proba si de preaviz danabadici danabadici va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba acristianx acristianx Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz și de proba Elena Micu Elena Micu Bună ziua,va rog sa ma lămuriți dacă este obligatoriu ca,contractul individual de munca sa conțină perioada de proba și care este perioada minima. La ... (vezi toată discuția)