avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de suspendare a permisuluil la 4 ani de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de suspendare a permisuluil la 4 ani de la comiterea faptei

Pe scurt:
In 2010 am avut un accident la care politistul gresise articolul la care m-a incadrat in procesul verbal si nu se impunea ridicarea permisului pentru acel articol.

Am circulat cu dovezi de la judecatorie o perioada pana s-a dat NUP, iar apoi am contestat in instanta, dar pentru ca eram student si nu locuiam acolo nu m-am putut prezenta la proces. Am reusit sa-mi ridic permisul cu prezumtia de nevinovatie.

De atunci nu s-a mai intamplat nimic pana in ziua de azi, in afara de faptul ca am primit la un moment dat solutia de la proces.
Daca ajuta, link cu dosarul este aici:
[ link extern ] >

Astazi a primit maicamea un PV de la seful politiei Dr. Tr. Severin, in care se specifica, ca pentru fapta din 15.07.2010 mi se suspenda permisul pe o perioada de 90 zile incepand cu data de 05.01.2015.

Intrebarea mea este: Este legala aceasta suspendare ? Eu stiam ca daca in decurs de 6 luni nu primesti PV-ul fapta se prescrie.

Imi cer scuze daca termenii folositi de mine sunt incorecti!
Cel mai recent răspuns: doruchiulan , utilizator 18:10, 29 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru clarificari, mai am cateva intrebari daca ma poate sfatui cineva.

1. Ce cale de atac mai exista ?

2. Se poate formula o noua cerere de judecata pentru aceeasi cauza ? Nu am stiut atunci ca trebuie o cerere separata pentru judecarea in lipsa, o sa fac asta acum daca se mai poate.

3. Se poate obtine/folosii plangerea pe care am depuso la prima contestatie ?

4. In caz ca nu se mai poate face nimic, pot da testare de cunostinte pentru reducerea perioadei de suspendare ?

5. In perioada in care am circulat cu dovezi, au fost intervale cand nu am avut dovada/drept de circulatie (banuiesc peste 30 zile). Se vor lua in considerare ?
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
doruchiulan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa permis kmalone kmalone Buna ziua .De azi ar trebui sa pot conduce din nou dupa ce am avut permisul suspendat pe o perioada de 3 de zile.Problema este ca eu stau in Timisoara dar ... (vezi toată discuția)
Cum se poate recupera permisul suspendat fara drept de conducere AntiKap AntiKap Ieri seară mi-a fost suspendat permisul de conducere pe termen de 90 de zile fara drept de conducere si cu o amenda de 940 lei pe motiv ca as fi trecut linia ... (vezi toată discuția)
Valabilitate dovada de circulatie danmiclovan danmiclovan Buna seara! In urma unui accident s-a trimis dosarul la Procuratura si zilele trecute s-a dat NUP. Eu acum circul cu o dovada. As dori sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)