avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut cu dobanda incheiat intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut cu dobanda incheiat intre persoana fizica si societate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii privind un contract de imprumut cu dobanda, incheiat intre o persoana fizica(care este unul din asociatii firmei imprumutate), pentru o perioada de 1 luna:
1. Este legal, d.p.d.v. al legii camatariei, ca personaa fizica sa beneficieze de dobanda?
2. Este obligatoriu, ca in cadrul contractului de imprumut, sa se precizeze faptul ca, contractul se incheie in baza codului civil?
3. Persoana fizica are dubla cetatenie, romana si canadiana, in contract precizandu-se cetatenia canadiana. Fiind persoana fizica nerezidenta este obligatoriu inscris in Operaţiuni valutare de capital de natura datoriei private externe pe termen mediu şi lung?
Va multumesc.
Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: LuminitaT , utilizator 08:56, 9 Ianuarie 2015
1. Persoanele fizice pot percepe doar dobanda legala
2. Nu este obligatorie aceasta precizare, dar poate fi specificat faptul ca respectivul contract se supune legislatiei romane
3.Nu este obligatorie declararea imprumutului la BNR, cu conditia ca termenul de restituire a contractului sa nu depaseasca 12 luni. Ulterior, termenul de rambursare a imprumutului poate fi prelungit prin acte aditionale pe perioade de 12 luni.
Va multumesc mult pentru raspuns si va doresc Un Nou An plin de realizari, sanatate, fericire si noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut pj de la pf Lucsro Lucsro O societate vrea sa faca un imprumut de la o persoana fizica (sub 15000 eur), alta decat administratorul sau asociatii pe o perioada de un an in rate ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Daca o societate ( SRL) incheie un contract si primeste un imprumut pe o perioada mai mare de un an trebuie notificata operatiunea la BNR in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)