avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie la pensii ca PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie la pensii ca PFA

Buna ziua,

Am citit atat de multe informatii contradictorii legate de acest subiect, incat nu reusesc sa ma lamuresc deloc.
Am un PFA infiintat din 2008, insa pana anul acesta, incepand cu luna mai, nu am avut deloc activitate pe el. In acest interval, din 2008 pana anul acesta am lucrat cu carte de munca.
Cand am fost anul acesta pentru depunerea estimativei, evident, nu aveam de unde sa stiu ce incasari voi avea. Mentionez ca am PFA pe traduceri. Pana in prezent am incasari de aprox. 12.000 RON.
Cum trebuie sa procedez cu contributia la pensii? Cand trebuie sa merg sa declar si cat ar trebui sa platesc la acest venit? Voi plati retroactiv din luna in care am inceput sa am incasari?
Cei de la institutiile publice ma trimit de la unii la altii si imi ofera numai raspunsuri evazive care ma deruteaza si mai mult.

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:43, 16 Decembrie 2014
Contributia la pensie se plateste daca realizati min 804 lei lunar net.
Daca la inceput nu ati depus si vedeti ca depasiti venitul acesta lunar( venit total / nr de luni) mergeti si depuneti D 600. Data de plata este de cand ati depasit venitul. Se plateste si retroactiv( ce ceva penalizari, nu mari...)
Se plateste min 252 de lei lunar.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Vlajoaga Robert Mihai PFA, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)
Pfa creat in feb 2014 in paralel cu job fix 8 ore JcDaniel JcDaniel Am creat PFA in 19 feb 2014 codul caen 7022 consultanta si management cu plata contributilor in sistem real. Iar venitul net estimat a fost 500 ron (2000 ... (vezi toată discuția)
Primii pasi pt. repatriati. mediterana mediterana Va salut, Ma bucur ca in curind, ne vom repatria. Un gand pe care il am de multa vreme, dar care sper ca in scurt timp se va realiza. Dar, in cei peste 20 ... (vezi toată discuția)