Am citit atat de multe informatii contradictorii legate de acest subiect, incat nu reusesc sa ma lamuresc deloc.
Am un PFA infiintat din 2008, insa pana anul acesta, incepand cu luna mai, nu am avut deloc activitate pe el. In acest interval, din 2008 pana anul acesta am lucrat cu carte de munca.
Cand am fost anul acesta pentru depunerea estimativei, evident, nu aveam de unde sa stiu ce incasari voi avea. Mentionez ca am PFA pe traduceri. Pana in prezent am incasari de aprox. 12.000 RON.
Cum trebuie sa procedez cu contributia la pensii? Cand trebuie sa merg sa declar si cat ar trebui sa platesc la acest venit? Voi plati retroactiv din luna in care am inceput sa am incasari?
Cei de la institutiile publice ma trimit de la unii la altii si imi ofera numai raspunsuri evazive care ma deruteaza si mai mult.
Contributia la pensie se plateste daca realizati min 804 lei lunar net.
Daca la inceput nu ati depus si vedeti ca depasiti venitul acesta lunar( venit total / nr de luni) mergeti si depuneti D 600. Data de plata este de cand ati depasit venitul. Se plateste si retroactiv( ce ceva penalizari, nu mari...)
Se plateste min 252 de lei lunar.