avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in preaviz

Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. Contabila sustine ca nu se pot da in preaviz cele 4 zile ci doar sa se plateasca. Eu stiu din ce mi-ati mai raspuns pe forum, ca acesta suspenda preavizul. Cum e, ca sa-i pot comunica acestei contabile, care spune ca s-a interesat la ITM si ca aceste 4 zile intra in cele 20 zile de preaviz. Preavizul e preaviz si concediul e concediu. Nu? (Abia asteapta sa scape de noi).
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:58, 3 Iunie 2009
stelamudura a scris:

Bine, dar cum, daca nu- l suspenda? Se ia dupa ultima zi de preaviz? Sau doar se plateste? Multumesc.

Se poate lua in perioada de preaviz. In caz contrar, se va compensa in bani la incetarea c.i.m.

Aveti 20 de zile de preaviz, in aceste zile intra cele 4 zile de CO daca le luati ... adica veti avea 16 zile de preaviz si 4 zile de CO.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult. Contabila spune ca nu se poate acorda decat in bani. Am inteles perfect ce mi-ati raspuns. Va multumesc tuturor.
In discutie se pierde esentialul: pe perioada preavizului salariatul are aceleasi drepturi si obligatii ca inainte de preaviz. Inteleg ca in cazul de fata un salariat si-a dat demisia sau a fost restructurat (nu conteaza cauza preavizului in prima faza a expunerii) si mai are de efectuat cateva zile de concediu de odihna. Ca urmare putem avea mai multe situatii:

1. Salariatul si-a dat demisia, angajatorul are nevoie de serviciile lui ca nu are inlocuitor, dar demisionarul vrea sa efectueze zilele de concediu de odihna.
In acest caz angajatorul e obligat sa-i dea concediul de odihna in perioada preavizului.

2. Salariatul a fost restructurat, angajatorul inca mai are nevoie de serviciile lui, dar restructuratul vrea sa efectueze zilele de concediu de odihna.
Si in acest caz angajatorul e obligat sa-i dea concediul de odihna in perioada preavizului.

3. Salariatul si-a dat demisia, angajatorul are nevoie de serviciile lui ca nu are inlocuitor, dar demisionarul ii este indiferent daca efectueaza sau nu zilele de concediu de odihna si lucreaza intreaga perioada a preavizului.
In acest caz salariatul va primi suplimentar banii pe concediul de odihna neefectuat.

4. Angajatorul nu are neaparata de salariat si cei doi pica la pace si hotarasc sa renunte la preaviz (in cazul demisiei, angajatorul si in cazul restructurarii, salariatul).
In acest caz contractul de munca inceteaza la data renuntarii si salariatul primeste banii pe concediul de odihna neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Art 65 1 concediu de odihna noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat este in preaviz dar mai are si concediu de odihna neluat. Con de odihna ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)