avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator/Asociat majoritar in SRL, pot sa-mi fac ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator/Asociat majoritar in SRL, pot sa-mi fac contract individual de munca?

Buna ziua,

De un an de zile am infiintat un SRL la care sunt asociat majoritar (mai sunt inca 2 asociati), dar si administrator. Nu am contract de munca (mandatar) pentru rolul de administrator pentru ca este mentionat in Actul Constitutiv.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Imi este permis sa fac CIM (contract individual de munca) intre firma si mine ca persoana fizica? Doresc sa-mi platesc taxele (sanatate, pensie, somaj) la stat prin acest contract si sa-mi pastrez/continui anii de vechime.

Este posibil asa ceva? Sa fiu actionar majoritar, administrator dar si angajat al aceleiasi firme? Si daca da, care este salariul minim pe care pot sa mi-l acord, in asa fel incat sa-mi acopar platile taxelor la stat ca angajat?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 17 Decembrie 2014
Da, va puteti angaja la propria firma.
@ DanCalin

Legea nr.31/1990 (art.196 ^1 alin.3) prevede posibilitatea asociatului unic sa incheie c.i.m. cu societatea al carei asociat unic este.

Salariul minim brut este de 975 lei de la 01.01.2015 si de 1050 lei de la 01.07.2015, pentru un program de 8 ore/zi.
Taxele care se platesc le puteti gasi aici:
- pentru 975 lei brut
[ link extern ]

- pentru 1050 lei brut
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu hr consultanta florina_13 florina_13 Buna ziua, Urmez cursurile de master pe resurse umane, am terminat un internship de 3 luni la o firma de consultanta in hr, am 1 an experienta de munca in ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie mary7 mary7 Suntem mai multi angajati la o firma care la ora actuala avem salariul de 1050 brut si avem vechime in aceasta societate privata peste 3 ani. Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Care este plata totala a unui angajator catre stat pentru un angajat cu salariul minim pe economie in anul 2015? LiliaCr LiliaCr Buna seara! Sunt nelamurita in privinta cheltuielilor catre stat, suportate de un angajator pentru angajatul cu salariul minim pe economie. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)