avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Returnare produse
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Returnare produse

Buna ziua. Am un magazin de cosmetica, si colaborez cu mai multe firme, de aprox 6 luni, vanzarea merge prost si vreau sa inchid punctul de lucru si am marfa pe stoc, am un contract cu una din firme dar nu scrie nimic de retur produse, inca nu am discutat cu ei in acest sens dar as vrea sa stiu in cazul in care imi refuza returnarea produselor daca este vreo lege care sa ma sustina in demersul meu de retur. Vorbesc doar de produse de make up nu si de intretinere corporala etc.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 17:13, 16 Decembrie 2014
Cred ca ar fi bine sa contactati furnizorul, sa-i comunicati situatia existenta si , in urma unei negocieri sa ajungeti la o intelegere.
Ar trebui vazut contractul incheiat, insa in principiu nu cred ca ar exista o clauza de returnare a produselor dupa expirarea unui termen, odata achizitionate produsele, dvs trebuie sa le achtati, posibil intr-un termen de plata.
Dezavantajul furnizorului ar fi ca trebuie sa faca demersuri, care s-ar finaliza intr-un interval mai mare sau mai mic de timp, pentru recuperarea datoriei.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia produselor returnate intr-un magazin fara stoc O.Ionut O.Ionut Buna ziua tuturor, Am o intrebare referitoare la produsele returnate de catre clienti. Cum sunt considerate/gestionate aceste produse in situatia unui ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)
Stoc lidiao lidiao Buna, livrez marfa la un supermarket, acesta imi face retur de marfa la pretul de vanzare. In stoc cum pot sa inregistrez marfa. sau mai exact cand fac ... (vezi toată discuția)