avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile Concediu Odihna - Anul Trecut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile Concediu Odihna - Anul Trecut

Buna seara

As dori niste informatii legate de zilele de concediu de odihna.
Momentan mai am niste zile de concediu de odihna de anul trecut (5).
Este obligat angajatorul sa mi le acorde anul acesta ?
Daca nu, cum se procedeaza in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Thelos , utilizator 18:31, 16 Decembrie 2014
Potrivit art.146 alin.3 C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

in acest sens, puteti depune o cerere la angajator.
Cererea despre care vorbiti este o cerere normala de concediu sau trebuie sa scriu explicit ca acele zile pe care le cer sunt de anul trecut ?
Este o cerere de acordare a CO in care mentionati ca acele zile sunt aferente anului 2013 si in care puteti invoca si prevederile mentionate mai sus.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna neefectuate lilid lilid Buna ziua, Daca unui salariat i-au ramas zile de concediu de odihna din anul 2012 si iarasi are zile de co ramase si din anul 2013, angajatorul este ... (vezi toată discuția)
Despre concediul de odihna cristyan cristyan In 01 august 2013 m-am angajat la o firma in care mi se spune in contractul de angajare ca beneficiez de 21 zile lucratoare de concediul Pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in anul anterior alex68 alex68 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. In anul anterior (2011) nu mi-am efectuat integral concediul de odihna (de fapt, am efectuat ... (vezi toată discuția)