avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... afiliere asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

afiliere asociatie proprietari

Buna ziua. As avea rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuriti care este procedura si cadrul legislativ in privinta afilierii/inscrierii unui bloc cu 4 scari intro asociatie de proprietari deja infiintata din anul 2008. Am cautat in legea 230/2007 si nu mam lamurit deloc, bine nu sunt nici jurist nici judecator. Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:07, 18 Decembrie 2014
Ar fi mult mai sigur sa va faceti propria dv. asociatie.
De ce doriti afiliere la alta asociatie?
Asa cum a spus si @elga50, este mult mai sigura asociatia facuta doar pe cele 4 scari, dar si mai bine ar fi daca exista posibilitatea sa fie facuta asociatie pe fiecare scara, in cazul in care exista restantieri nu sunt in pericol sa ramana fara utilitati mai multe apartamente, hotararile sunt luate mai usor cu putini proprietari decat cu multi, cu cat sunt mai multi proprietari cu atat sunt mai multe pareri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt pentru includerea acestui bloc in "asociatia deja infiintata" asa cum spune utilizatorul.
Daca acea asociatie este in imediata apropiere este foarte bine.
Sunt multe avantaje atunci cand asociatia este mai mare. Daca vreti le explic in alta postare.
Sunt multe dezavantaje pentru asociatiile mici mai ales pentru cele constituite pe fiecare scara atunci cand scarile fac parte din acelasi bloc. Daca vreti le explic.

@enovi,
Acum la subiectul principal.
Ca sa va integrati in asociatia deja infiintata trebuie sa parcurgeti o procedura care este aproape la fel cu cea de infiintare a unei noi asociatii si anume:
- proprietarii din blocul dumneavoastra sa se intalneasca intr-o sedinta, o adunare generala unde sa hotarati ca vreti sa va integrati in asociatia vecina.
- consemnati hotararea intr-un proces verbal si anexati tabele pentru fiecare scara de bloc cu numele fiecaruia si semnatura...
- discutati din timp cu presedintele asociatiei vecine sa participe la adunarea dumneavoastra si sa va indrume.
- asociatia vecina trebuie si ea sa convoace adunarea generala si sa hotarasca includerea blocului dumneavoastra...
- se aduna treptat actele de proprietate ale apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie in copie
- se intocmeste un nou statut prin modificarea si actualizarea celui pe care-l are asociatia infiintata deja
- presedintele asociatiei vecine sa mearga la judecatorul delegat, sa vada toate piesele necesare la dosar si treptat sa le adunati
....
Mai discutam pe masura ce parcurgeti etapele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarea asociatiei de proprietari timberland87 timberland87 As dorii sa stiu, avand in vedere ca am constituita deja o asciatie de proprietari daca am posibilitatea sa preiau si alte condominouri in afara celor pentru ... (vezi toată discuția)
Aderare la asociatia de proprietari cretuadrian cretuadrian Buna ziua, In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri. Cum pot adera ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)